Ποινή φυλάκισης 23 ετών για κατοχή 628 κιλών ναρκωτικών ΜDMA

Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε από τις Αρχές της Αυστραλίας, τον Δεκέμβριο, 2019, μετά από πολύμηνη συνεργασία με τις Αρχές της Κύπρου

seimenis 19 1 2018 Αστυνομία, ΥΚΑΝ

Αφορά στην κατάσχεση 628 κιλών MDMA από τις Αυστραλιανές Αρχές σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου (ΥΚΑΝ) και το Ηνωμένο Βασίλειο

Ποινή φυλάκισης 23 ετών, για την υπόθεση εξαγωγής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, ποσότητας ναρκωτικών MDMA, βάρους 628 κιλών και 63,3 γραμμαρίων, επιβλήθηκε σήμερα από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, σε άντρα ηλικίας 59 ετών. Την υπόθεση είχε διερευνήσει το Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, στη Λεμεσό.

Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε από τις Αρχές της Αυστραλίας, τον Δεκέμβριο, 2019, μετά από πολύμηνη συνεργασία με τις Αρχές της Κύπρου, και ειδικότερα την Αστυνομία Κύπρου, μετά από πληροφορία που κατείχε η Αστυνομία Κύπρου και συγκεκριμένα η ΥΚΑΝ, που αφορούσε στη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από την Κύπρο στην Αυστραλία.

Η σχετική πληροφόρηση διαβιβάστηκε στις Αυστραλιανές Αρχές, στις αρχές του Ιουλίου, 2019, στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνεργασίας και των προσπαθειών της Αστυνομίας Κύπρου (ΥΚΑΝ), για καταπολέμηση του φαινομένου των ναρκωτικών. Μετά από τη σχετική ενημέρωση των Αυστραλιανών Αρχών και με τη συνεργασία της Κύπρου, αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου, κατασχέθηκαν στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, τα 628 κιλά MDMA, συνολικής αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο πρόσωπα στην Αυστραλία, ενώ στην Κύπρο, ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκε ο 59χρονος, καθώς και άλλο ένα πρόσωπο, άντρας ηλικίας 32 ετών. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, σε προηγούμενη δικάσιμο, είχε επίσης καταδικαστεί από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για το αδίκημα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.