Ποινή φυλάκισης σε δύο για υποβοήθηση παράνομης εισόδου μεταναστών στην ΚΔ

Η Κατηγορούσα Αρχή, έκρινε ένοχους τους 24χρονο και 21χρονο κατηγορούμενους

32f736c1c7530bd1546b48a261de368d Δικαστήριο, Μετανάστες, ΠΟΙΝΗ

Ποινή φυλάκισης διάρκειας δυόμισι ετών επιβλήθηκε σήμερα σε δύο πρόσωπα ηλικίας 24 και 21 ετών, μετά από εκδίκαση υπόθεσης υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στη Δημοκρατία, υπηκόου τρίτης χώρας. Οι 24χρονος και 21χρονος είχαν συλληφθεί από μέλη της Αστυνομίας στη Λάρνακα, τον περασμένο Νοέμβριο, για την υποβοήθηση τεσσάρων άλλων προσώπων να εισέλθουν παράνομα στη Δημοκρατία.

Το απόγευμα στις 20 Νοεμβρίου συγκεκριμένα, σε περιοχή στη Λάρνακα, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο με το οποίο διακινούνταν έξι πρόσωπα. Οδηγός του οχήματος ήταν ο 24χρονος, με συνοδηγό τον 21χρονο, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν, βοήθησαν τα τέσσερα άλλα πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα, ηλικίας 28, 26, 25 και 20 ετών, για να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εναντίον του 24χρονου και 21χρονου εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ με το πέρας των αστυνομικών εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε σε άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Αφού το Δικαστήριο, αξιολογώντας το μαρτυρικό υλικό που παρουσιάστηκε ενώπιον του από την Κατηγορούσα Αρχή, έκρινε ένοχους τους 24χρονο και 21χρονο κατηγορούμενους, το πρωί σήμερα επέβαλε σε αυτούς ποινές φυλάκισης διάρκειας δυόμισι ετών.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή: Αστυνομία