Ποινικές διώξεις δύο αστυνομικών – Τίποτα μεμπτό κατά του «Αίαντα»

Τα δύο μέλη της δύναμης έχουν καταγραφεί σε βίντεο να χρησιμοποιούν υπέρμετρη βία εναντίον πολίτη

b diamartiria

Ποινική δίωξη σε δύο μέλη της αστυνομικής δύναμης αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, σχετικά με τα επεισόδια στην πορεία των «Ως Δαμέ», τα οποία σημειώθηκαν στις 13 Φεβρουάριου του 2021 και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό στο μάτι της 25χρονης Αναστασίας Δημητριάδου.

Οι ποινικοί ανακριτές που διόρισε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ), εισηγήθηκε στο Γενικό Εισαγγελέα την ποινική δίωξη των δύο αστυνομικών με τον ίδιο αφού μελέτησε το πόρισμα να ανάβει το πράσινο φως για την ποινική τους δίωξη για άσκηση υπέρμετρης βίας.

Όπως μας ενημέρωσαν αρμοδίως, τα δύο μέλη της δύναμης έχουν καταγραφεί σε βίντεο να χρησιμοποιούν υπέρμετρη βία εναντίον πολίτη.

Σημειώνεται πως δεν αποκλείεται να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις κι άλλων αστυνομικών για τα όσα εκτυλίχθηκαν την συγκεκριμένη ημέρα.

Ωστόσο σύμφωνα με το πόρισμα των ποινικών ανακριτών, για το αντιοχλαγωγικό όχημα της Αστυνομίας «ΑΙΑΝΤΑΣ» δεν προέκυψε καμία ευθύνη, αφού λειτούργησε με βάση τα πρωτόκολλα.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας σε παλαιότερη τους ανακοίνωση είχαν αναφέρει ότι πολλοί πολίτες τραυματίστηκαν και είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ έκαναν λόγο και για την 25χρονη Αναστασία. «Δέχτηκε ευθεία βολή στο πρόσωπο από τον «Αίαντα», με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις της και με κίνδυνο μόνιμης βλάβης στην όρασή της, ανάμεσα στα θύματα της αστυνομικής βαρβαρότητας άλλος νεαρός διαδηλωτής, τον οποίο θρασύτατοι αστυνομικοί πάτησαν στον λαιμό ενώ βρισκόταν ήδη ακινητοποιημένος στο έδαφος», είχαν γράψει στην τότε ανακοίνωσή τους.

Θυμίζουμε πως τα επεισόδια έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια μεγάλης διαμαρτυρίας πολιτών, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας για να φωνάξουν ενάντια της διαφθοράς αλλά και στα μέτρα που λαμβάνονταν ενάντια του κορωνοϊού.

24news.com.cy