Πολιτική Άμυνα: Καμία καταγραφή ζημιάς μέχρι στιγμής από το νέο σεισμό

"Eίναι πολύ έντονη η σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, ο  σεισμός μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου."

Πολιτικής Άμυνας Ζημιές, Πολιτική Άμυνα, ΣΕΙΣΜΟΣ

Καμία ζημιά δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής μετά με την επικοινωνία που είχε η Πολιτική Άμυνα με τις Επαρχιακές Διοικήσεις Λεμεσού και Πάφου και ακολούθως με άλλες εμπλεκόμενες αρμόδιες υπηρεσίες όπως Αστυνομία και Πυροσβεστική, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολίβια Μιχαηλίδου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε «επικοινωνήσαμε με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και ευτυχώς δεν έχει προκληθεί οποιαδήποτε ζημιά που να μας ανησυχεί».

Πρόσθεσε ωστόσο πως αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι είναι πολύ έντονη η σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, αναφέροντας παράλληλα πως ο  σεισμός μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου.

Αυτό είπε, «που εμείς έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι ότι ο σεισμός είναι απρόβλεπτος και ότι όπως έχει αποδειχτεί από τα μέχρι σήμερα επιστημονικά δεδομένα, γίνονται παρατηρήσεις και βγαίνουν κάποια στατιστικά, ωστόσο όλα αυτά δεν μπορούν να μας οδηγήσουν σε συμπέρασμα κατά πόσο θα έχουμε ή όχι ένα σεισμό», προσθέτοντας πως ο σεισμός μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδηλωθεί και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε το επίκεντρο, ούτε το μέγεθος, ούτε την ένταση, αφού όλα όσα καταγράφονται, καταγράφονται εκ των υστέρων.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως η Πολιτική Άμυνα σε περίπτωση σεισμού ενεργοποιεί το ειδικό εθνικό σχέδιο «Εγκέλαδος» στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι διαδικασίες που ακολουθούνται από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, περίπου 40 στο σύνολο τους, για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων ενός σεισμού.

Όπως ανέφερε σε περίπτωση σεισμού η Πολιτική Άμυνα ενεργοποιεί τις ομάδες της για συμμετοχή στα διάφορα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν, όπως για έρευνα και διάσωση ατόμων κάτω από ερείπια, για φιλοξενία συνανθρώπων μας οι οποίοι λόγω του σεισμού τυχόν να χρειαστεί να φιλοξενηθούν προσωρινά σε άλλους χώρους, για την παροχή Πρώτων Βοηθειών και γενικότερα για την παροχή στήριξης προς τους πληγέντες.