«Πονοκέφαλο» προκαλεί η άφιξη μεταναστών που είναι θετικοί στον κορωνοϊό

ImageHandler 8 Κρούσματα, Μετανάστες

«Πονοκέφαλο» προκαλεί η άφιξη στις ελεύθερες περιοχές, μεταναστών από την Τουρκία και τα κατεχόμενα, που είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Μετά τα πέντε κρούσματα της περασμένης Κυριακής, προέκυψαν χθες άλλα τρία. Πάλι με Σύρους μετανάστες που έφτασαν στα κατεχόμενα από την Τουρκία και πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές, από αφύλακτο σημείο στη γραμμή αντιπαράταξης.

Ο εντοπισμός τους έγινε κατά την είσοδο τους στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά. Και πλέον οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προβληματίζονται σοβαρά για το τι πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τις ορδές των μεταναστών από την Τουρκία

Το τέταρτο κρούσμα που ανακοινώθηκε σήμερα αφορά Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή που έφτασε στην Κύπρο χθες μέσω Ζυρίχης με ειδική άδεια. Υποβλήθηκε σε εργαστηριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο και αμέσως τέθηκε σε καραντίνα.

Ενώ τα άλλα δύο αφορούν επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον της εργαζόμενης σε ξενοδοχείο στην Πάφο που εντοπίστηκε θετική στον ιό την περασμένη βδομάδα.

«Όλοι καλούμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση και σοβαρότητα να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ως μέλος της κοινωνίας, αναγνωρίζω ότι η καλοκαιρινή περίοδος προκαλεί αισθήματα ευφορίας και είναι αναμφίβολα μια περίοδος ξεκούρασης, ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι πρέπει να είμαστε όλοι διπλά προσεκτικοί, έως ότου η επιστημονική κοινότητα αναπτύξει θεραπεία κατά της νόσο», υπογράμμισε στο νέο αυστηρό του μήνυμα ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.
Επικαιροποίησε η ΕΕ τον κατάλογο χωρών

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ επικαιροποίησε τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες θα δέχεται επιβάτες η ΕΕ.

Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης καταργούν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα εξωτερικά για σύνορα για την (Αλγερία, Αυστραλία, Καναδά, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Κίνα.)

Σημειώνεται πως η λίστα αυτή θα συνεχίσει να αναθεωρείται αναλόγως των περιπτώσεων και θα τροποποιείται κάθε δύο εβδομάδες. Εκτός καταλόγου παραμένει η Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Πηγή: Ant1