Πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας

Πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία με ισχύ από τις 22

kavsonas 1 1 Καιρός

Πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία με ισχύ από τις 22.00 σήμερα μέχρι τις 17.00 αύριο Τρίτη, εξέδωσε σήμερα το απόγευμα το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, απόψε η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 26 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στα νότια παράλια .

Αύριο, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 43 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 39 βαθμούς κελσίου στα νότια παράλια , γύρω στους 37 βαθμούς κελσίου στα δυτικά παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Θερμή αέρια μάζα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή, μέχρι και την Πέμπτη. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 39 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 37 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς αλλά αρχικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Στο εσωτερικό και τα ορεινά δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή κατά το διήμερο, ενώ στα παράλια αναμένεται σταδιακή πτώση, παραμένοντας ωστόσο αισθητά πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στην ανώτερη ή και μέση ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.