Πως απαντά ο Δρ. Καραγιάννης για τη φωτογραφία που τον απαθανατίζει δίχως μάσκα σε εκδήλωση

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, τον απαθανατίζει δίχως μάσκα στην εκδήλωση απονομής των βραβείων Μαντάμ Φιγκαρό

Αντιδράσεις πολλών πολιτών προκάλεσε φωτογραφία του καθηγητή Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας, Πέτρου Καραγιάννη, η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και τον απαθανατίζει δίχως μάσκα στην εκδήλωση απονομής των βραβείων Μαντάμ Φιγκαρό.

Υπήρξε σωρεία αντιδράσεων από τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι σε ένα χώρο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες άνθρωποι και που δεν τηρούνταν αποστάσεις, ο κ. Καραγιάννης παρέστη δίχως να τηρεί μέτρα. Το γεγονός, μάλιστα, τυγχάνει ιδιαίτερης επίκρισης, αφού όπως σημειώνεται, πρόκειται για τον επιστήμονα, ο οποίος σε καθημερινή βάση παρακινεί τους πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, να ακολουθούν όλες τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα και σαφώς να φορούν μάσκα.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραγιάννης σχολιάζοντας στον «Φ» την παρουσία του στην εν λόγω εκδήλωση, απέρριψε τις κατηγορίες. Όπως είπε, η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Σκαλί Αγλαντζιάς, το οποίο είναι ανοιχτός χώρος. «Σε ανοιχτό χώρο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική», είπε και πρόσθεσε ότι προνοούνταν αποστάσεις ανάμεσα στις θέσεις των παρευρισκομένων, οι οποίες ενισχύονταν και από διακοσμητικά αντικείμενα. Τόνισε, μάλιστα, ότι οι αντιδράσεις δεικνύουν «μια κακόβουλη προσπάθεια να κατηγορηθώ για κάτι το οποίο ήταν εντελώς εντός των νόμιμων πλαισίων». Επιπλέον, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι οι παρευρισκόμενοι κατά την είσοδο και έξοδό τους από το αμφιθέατρο τηρούσαν αποστάσεις. «Αν ήταν εκεί θα έβλεπαν ότι όταν σηκωθήκαμε από τις θέσεις μας για να αναχωρήσουμε από τον χώρο, εγώ φόρεσα τη μάσκα μου και την έβγαλα όταν πια βγήκα από το αμφιθέατρο. Επομένως, ας μην είμαστε επιλεκτικοί στο τι θέλουμε να δείξουμε και να σχολιάσουμε». Το ίδιο ίσχυσε και «όταν ανεβήκαμε στη σκηνή, όπου διατηρήσαμε τις αποστάσεις μας και όλα τα μέτρα».

Πηγή: Φιλελεύθερος