Πώς να μην σπαταλούμε ρεύμα –Οι παράγοντες που επιβαρύνουν τον λογαριασμό(vid)

Οι δύο παράγοντες που επιβαρύνουν τον λογαριασμό του ρεύματος και τα λάθη που κάνει κάθε νοικοκυριό

30C07B0C 51E5 4537 AED5 AF7DAFFF5517

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Αβραάμ Γεωργίου Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός, Ανώτερος Λέκτορας στο ΤΕΠΑΚ ο οποίος αναφέρθηκε στους δύο παράγοντες που επιβαρύνουν τον λογαριασμό του ρεύματος και τα λάθη που κάνει κάθε νοικοκυριό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δρ. Αβραάμ, πραγματοποίησε συστηματική έρευνα τα τελευταία χρόνια και κατέληξε στη διαπίστωση πως οι καταναλωτές στις πλείστες των περιπτώσεων, σπαταλούν πολύ περισσότερη ενέργεια από εκείνη που πραγματικά χρειάζονται.

Ρεκόρ στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι θερμοκρασίες που κτυπούν καθημερινώς κόκκινο, αναγκάζουν τους πολίτες να κάνουν κατάχρηση των κλιματιστικών αλλά και διαφόρων άλλων ηλεκτρικών συσκευών.

«Να κοιτάζουμε αυτές τις συσκευές οι οποίες εργάζονται αυτόματα να βεβαιώνουμε ότι δουλεύουν σωστά και να βάζουμε τα κλιματιστικά στις σωστές θερμοκρασίες.

Το καλοκαίρι ψηλώνουμε τις θερμοκρασίες και το χειμώνα τις χαμηλώνουμε. Το καλοκαίρι η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι κάτω από τους 25 βαθμούς. Οι 25 βαθμοί από τους 40 που είναι έξω είναι μια θερμοκρασία που σε κάνει να νιώθεις άνετα» ανέφερε ο δρ Αβραάμ.

Συνέχισε λέγοντας, «Ο λογαριασμός στο τέλος της διμηνίας θα είναι απίστευτα πιο χαμηλός. Πάντα οι τιμές θα αυξάνονται εφόσον υπάρχει και αυτή η αστάθεια με το ουκρανικό. Οι τιμές θα ανεβαίνουν συνεχώς».