Πόσα θα σας στοιχίσει ο σχολικός εξοπλισμός του παιδιού σας (ΕΡΕΥΝΑ)

mitera mathites Έρευνα, Σχολικός Εξοπλισμός

Ο ήχος του πρώτου κουδουνιού θα κτυπήσει στις 6 Σεπτεμβρίου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και στις 9 Σεπτεμβρίου για τα Δημοτικά. Ήδη οι γονείς προετοιμάζονται για τα ψώνια των βασικών ειδών που θα χρειαστούν τα παιδιά τους για τη νέα σχολική χρονιά. Πόσο βαθιά χρειάζεται να βάλουν το χέρι στην τσέπη; Η έρευνα αγοράς του AlphaNews.live αποδεικνύει πως υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια.

Έρευνα1 Έρευνα, Σχολικός Εξοπλισμός

Σχολικές τσάντες

Βασικότερο εργαλείο για τον μαθητή, η σχολική τσάντα. Η έρευνα μας δείχνει ότι οι τιμές κυμαίνονται από 3 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 170.

Οι τιμές διαφέρουν για τις σχολικές τσάντες για μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού από τις τσάντες του γυμνασίου και του λυκείου.

Για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό εντοπίσαμε τσάντες που ξεκινούν από 6 ευρώ και φτάνουν ανάλογα με τη μάρκα μέχρι και τα 169 ευρώ.

Για το γυμνάσιο και το λύκειο οι τσάντες που κυκλοφορούν στο παζάρι ξεκινούν από 3 ευρώ μέχρι τα 140.

Έρευνα2 Έρευνα, Σχολικός Εξοπλισμός

Γραφική ύλη

Το “όπλο” του κάθε μαθητή είναι η γραφική ύλη. Στη γραφική ύλη περιλαμβάνονται τα μολύβια, τα στυλό, τα σβηστήρια και οι κασετίνες.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα για να καλύψουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού μαθητή.

Τα πιο φθηνά μολύβια που εντοπίσαμε στο παζάρι ξεκινούν από 0,19 σεντ του ευρώ και τα ακριβότερα να φτάνουν και 14 ευρώ.

Τα φθηνότερα στυλό που εντοπίσαμε είναι στα 39 σεντ με τις τιμές τους να ανεβαίνουν μέχρι και τα 30 ευρώ.

Τα σβηστήρια είναι από 15 σεντ μέχρι και 4 ευρώ.

Άπειρες οι επιλογές για γονείς και μαθητές σε σχέση με τις κασετίνες. Οι φθηνότερες εντοπίζονται μόλις στο 1 ευρώ ενώ για τους πιο απαιτητικούς φτάνουν μέχρι τα 55 ευρώ.

Έρευνα3 Έρευνα, Σχολικός Εξοπλισμός

Σχολική στολή Δημοτικού

Στα δημοτικά σχολεία επικρατεί η σχολική στολή και είναι υποχρεωτική. Μέσα από την έρευνά μας εντοπίσαμε καταστήματα με σχολικές στολές για όλα τα πορτοφόλια.

Συγκεκριμένα ένα πουκάμισο για τους μαθητές του δημοτικού είναι από 5,50 ευρώ μέχρι και 20 ευρώ.

Τα παντελόνια ξεκινούν από 9,75 μέχρι τα 18 ευρώ και οι φούστες από 9,50 μέχρι και τα 28 ευρώ.

Στα δημοτικά σχολεία οι μαθητές μπορούν να φοράνε και φόρμες χρώματος μπλε ή γκρίζου με τις τιμές τους να ξεκινούν από τα 6 ευρώ μέχρι και τα 22.

Τα παντελονάκια γυμναστικής που βρήκαμε στο παζάρι ξεκινούν από 5 μέχρι τα 10 ευρώ ενώ οι άσπρες μπλούζες από 4 με 10 ευρώ.

Έρευνα4 Έρευνα, Σχολικός Εξοπλισμός

Σχολική στολή Γυμνασίου – Λυκείου

Η τιμή για τη σχολική στολή για εφήβους είναι ψηλότερες αφού τα πουκάμισα ξεκινούν από τα 6 ευρώ μέχρι 20 ενώ τα παντελόνια από 16 μέχρι 20.

Οι φούστες από 20 μέχρι 28 ευρώ. Το παντελονάκι γυμναστικής από 8 μέχρι 10 ευρώ.

Πηγή: Alphanews.live/Μιχάλης Κυβιδιώτης