Πόσοι ακριβώς πέρασαν από ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα την 20η Ιουλίου

Στοιχεία για τις διελεύσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων από και προς τις ελεύθερες περιοχές εξασφάλισε το SigmaLive.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκατοντάδες Ε/κ στα κατεχόμενα ανήμερα της εισβολής- Τι δήλωσαν (vid)

Τα στοιχεία αφορούν το τελευταίο τριήμερο, δηλαδή, την Παρασκευή 19 Ιουλίου, το Σάββατο 20 Ιουλίου και την Κυριακή 21 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι για τις διελεύσεις Ελληνοκυπρίων προς τα κατεχόμενα, ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής, έκανε σχετικό ρεπορτάζ το ΣΙΓΜΑ, το συνεργείο του οποίου βρέθηκε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, όπου και κατέγραψε δηλώσεις κόσμου που μετέβαινε στα κατεχόμενα την ώρα που λάμβαναν χώρα τα πανηγύρια της ντροπής.

Την 20η Ιουλίου σύμφωνα με τα στοιχεία διακινήθηκαν προς τις κατεχόμενες περιοχές 3692 Ελληνοκύπριοι και 2330 οχήματα με ελληνοκυπριακές πινακίδες. Την ίδια μέρα διακινήθηκαν 1581 Τουρκοκύπριοι προς τις ελεύθερες περιοχές και 656 οχήματα.

Την 19η Ιουλίου διακινήθηκαν 7946 Ελληνοκύπριοι προς τα κατεχόμενα και 6562 οχήματα. Αντίστοιχα, προς τις ελεύθερες περιοχές διακινήθηκαν την ίδια μέρα 3986 Ελληνοκύπριοι και 1683 οχήματα ενώ η μέρα με τις μεγαλύτερες διακινήσεις Ελληνοκυπρίων ήταν η Κυριακή 21 Ιουλίου όπου 8200 Ελληνοκύπριοι μετέβηκαν στα κατεχόμενα. Την ίδια μέρα, δηλαδή χθες Κυριακή, διακινήθηκαν 5756 οχήματα με ελληνοκυπριακές πινακίδες και 927 με τουρκοκυπριακές, έναντι 2450 Τουρκοκυπρίων που διακινήθηκαν από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγωδία στη Λεμεσό: Μάνα βρήκε νεκρό τον γιο της – Δεν ξυπνούσε το πρωί