Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές των προϊόντων τους τελευταίους τρεις μήνες στην Κύπρο

Δείτε αναλυτικά πόσο αυξήθηκαν οι τιμές των προϊόντων τους τελευταίους τρεις μήνες στην Κύπρο

03CDCCF5 5872 480C 951A A8B89C3C901F

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, σε ανακοίνωση γνωστοποιεί την ολοκλήρωση της έρευνας για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα μέσων τιμών λιανικής πώλησης Βασικών Καταναλωτικών Αγαθών που ίσχυαν στις 7/12/2022.

Το συγκεκριμένο Παρατηρητήριο πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση και περιλαμβάνει σταθερά προϊόντα και χώρους λήψης τιμών. Σκοπός του είναι η παρακολούθηση της διακύμανσης των τιμών των βασικών καταναλωτικών αγαθών και η εξαγωγή σχετικών συμπερασμάτων.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή διευκρινίζει ότι τα Παρατηρητήρια Τιμών ετοιμάζονται αποκλειστικά για σκοπούς υποβοήθησης/γενικής πληροφόρησης των καταναλωτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν συμβουλές. Τα Παρατηρητήρια Τιμών δεν προορίζονται και ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν την έρευνα αγοράς που πρέπει να κάνει ο κάθε καταναλωτής βάσει των δικών του προτιμήσεων, δεδομένων και αναγκών, ούτε αποσκοπούν να υποδείξουν στους καταναλωτές τα σημεία πώλησης που θα επιλέξουν.

Ιδιαίτερα σημειώνεται ότι, κάποια από τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο Παρατηρητήριο υφίστανται ποιοτικές διαφορές οι οποίες δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη στα αποτελέσματα ενός Παρατηρητηρίου Τιμών. Για τον σκοπό αυτό η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παροτρύνει τους καταναλωτές όπως κάνουν ουσιαστική έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές, προκειμένου να βρουν τα προϊόντα και τις τιμές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους.

870CDC18 6DD0 4469 B35B 6A6D7A9B4CA4