Πότε θα επηρεάσει την Κύπρο ο «Κλέων»- Αναμένεται αισθητή άνοδος θερμοκρασίας

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

1043C872 F028 4588 9CAD 160E8639E068

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ το συνοπτικό σύστημα Κλέων, το οποίο συνδυάζει ψηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή από την Πέμπτη, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σήμερα, η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ το συνοπτικό σύστημα Κλέων, το οποίο συνδυάζει ψηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή από την Πέμπτη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, και αργότερα τοπικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδια έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.