Πότε θα στηθούν ξανά γαμήλια γλέντια – Το πλάνο των επαγγελματιών εκδηλώσεων

Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν τα γαμήλια γλέντια, οι βαφτίσεις και οι δεξιώσεις

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 02 23T155110.561 ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ, ΓΑΜΟΙ, δεξιώσεις

Η επανεκκίνηση των κοινωνικών εκδηλώσεων (γάμοι, αρραβώνες, βαπτίσεις, δεξιώσεις) αναμένεται από τις 16 Απριλίου σύμφωνα με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑΣΥΕΠΕΚ).

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΕΠΕΚ Κωνσταντίνος Μωσαϊκός, μιλώντας στο sigmalive ανέφερε ότι είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ούτως ώστε σταδιακά να διεκπεραιωθούν όλες οι γαμήλιες – και όχι μόνο – εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, o ΠΑΣΥΕΠΕΚ μαζί με το Υπουργείο Υγείας, εξέδωσαν πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων, διαφυλάσσοντας την τήρηση μέτρων προφύλαξης εναντίον της εξάπλωσης του κορωνοϊού κατά τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Στο πρωτόκολλο αναγράφεται ότι το ζευγάρι ή ο πελάτης θα είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν την λίστα με τους καλεσμένους για το δείπνο για σκοπούς ιχνηλάτησης, η οποία θα κρατείται για τουλάχιστον 2 μήνες.

Παράλληλα, η διαδικασία του συνηθισμένου χαιρετισμού (ασπασμός – χειραψία ) δεν θα επιτρέπεται στην παρούσα φάση λόγω των μέτρων προφύλαξης αλλά τα ζευγάρι νοείται ότι θα μπορεί να επισκέπτεται κάθε τραπέζι για να χαιρετηθεί από τους προσκεκλημένους.

Εξαιτίας αυτού, θα υπάρχει τοποθετημένο ειδικό κιβώτιο ή τραπέζι για την τοποθέτηση των δώρων από τους καλεσμένους.

O μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι θα είναι τα 10 άτομα και η χωροθέτηση των τραπεζιών θα γίνεται με τρόπο ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Επιπλέον θα γίνεται καταμέτρηση των ατόμων από άτομο του προσωπικού, ενώ επίσης θα ελέγχεται από το προσωπικό η τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καλεσμένων.

Το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των εκδηλώσεων, με τον αριθμό ατόμων που θα μπορούν να παρίστανται, σύμφωνα με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Εκδηλώσεων, είναι:

1-15 Απριλίου: 75 άτομα σε εσωτερικό χώρος, 150 άτομα σε εξωτερικό χώρο, δείπνο/γεύμα.

16-30 Απριλίου: 100 άτομα σε εσωτερικό χώρο, 200 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Μάϊος 2021: δείπνο/γεύμα 350 άτομα σε εσωτερικό / εξωτερικό χώρο, κοκτέιλ για 250 άτομα ανά πάσα στιγμή.

Ιούνιος 2021: Δείπνο/γεύμα 500 άτομα – εξωτερικός/εσωτερικός χώρος, κοκτέιλ για 350 άτομα ανά πάσα στιγμή.

Ιούλιος 2021: Άρση όλων των μέτρων.

 

16034b87e602d4 ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ, ΓΑΜΟΙ, δεξιώσεις

Πηγή: Sigmalive