Προχωρούν με κινητοποιήσεις οι κυνηγοί για τα νέα μέτρα – «Καιρός να αντιδράσουμε»

premiera gia tin kinigetiki periodo

Έντονη φαίνεται να είναι η κατακραυγή του κόσμου για τα νέα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς του ιού αφού η μια διαμαρτυρία διαδέχεται την άλλη. Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά είναι η κυνηγοί, οι οποίοι «φωνάζουν» ότι ο Υπουργός Υγείας άλλα και όλοι οι αρμόδιοι «απαξιούν» να απαντήσουν στα ερωτήματα τους εκφράζοντας παράλληλα την έντονη απογοήτευση τους για τα μέτρα σε Λεμεσό και Πάφο.

Συγκεκριμένα το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι μετά από τηλεδιάσκεψη το πολιτικό γραφείο το Κινήματος αποφάσισε ομόφωνα όπως προβεί σε έντονη διαμαρτυρία την ερχόμενη εβδομάδα έξω από το προεδρικό Μέγαρο, αν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 26/10 δεν εισακουστούν τα αιτήματα που γραπτώς έχει αποστείλει το Κίνημα, η Ομοσπονδία Κυνηγίου και η υπηρεσία Θήρας.

Έπειτα προσθέτει στην ανακοίνωση του ότι «οι ειδικοί αυτού του κράτους, επιθυμούν να ταλαιπωρούν και να αδικούν μεγάλες ομάδες συμπολιτών μας χωρίς να αφουγκράζονται τον κόσμο».

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι «για ακόμη μια φορά μας αποδυκνείουν ότι παίρνουν αποφάσεις και διατάγματα επιπόλαια και ανεύθυνα, για το κυνήγι, το ψάρεμα, την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικά των παιδιών, είναι καιρός φίλες και φίλοι, να αντιδράσουμε δυναμικά».

«Καιρός να αντιδράσουμε. Πάμε σε κινητοποιήσεις».

Το Κίνημα καλεί όλους τους οργανωμένους και μη κυνηγούς, όλους τους ερασιτέχνες ψαράδες και όλους τους αγανακτισμένους πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους μαζί τους και να παραστούν στην εν λόγω κινητοποίηση.

Στο σημείο αυτό μάλιστα οι κυνηγοί αναφέρουν ότι κατανοούν απόλυτα τη σοβαρότητα της κατάστασης και καλούν όσους παρευρεθούν στη διαμαρτυρία να φέρουν μάσκα αλλά και να τηρήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας θα υπάρξει νέα ανακοίνωση από το Κίνημα για την μέρα και ώρα που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση διαμαρτυρίας, αν δεν υπάρξει καμία τροποποίηση στο διάταγμα.

Πηγή: Ant1