Προδρόμου: Γίνονται προσπάθειες να μην υπάρχει ρατσισμός στα σχολεία μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Προβληματισμό φαίνεται ότι προκαλούν στο Υπουργείο Παιδείας τα αυξημένα περιστατικά βίας στα σχολεία

B932FBD8 0261 49C7 AF96 1EFFE6A0C402

Προβληματισμό φαίνεται ότι προκαλούν στο Υπουργείο Παιδείας τα αυξημένα περιστατικά βίας στα σχολεία.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, με τον ίδιο να λέει πως είδη λαμβάνονται μέτρα.

«Επειδή ακούω ότι γίνεται έξαρση, τέτοια περιστατικά δυστυχώς έχουμε πάντα.  Από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε δύο-τρεις περιπτώσεις, αλλά εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι ότι σταδιακά δημιουργούνται κάποιες ομαδοποιήσεις και κάποιες συγκρούσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν και φυλετικές αναφορές. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο μας ανησυχεί» ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Συνέχισε λέγοντας, «στα σχολεία μας γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες να μην υπάρχει ρατσισμός, να μην υπάρχουν διακρίσεις και να εντάσσονται όλα τα παιδιά ομαλά στο σχολείο.  Στο συγκεκριμένο σχολείο, που έγινε πρόσφατα το περιστατικό, είδη έχουν ληφθεί μέτρα και θα υπάρξει αυξημένη ασφάλεια και επιτήρηση από το υπουργείο και από την αστυνομία.

Συμπλήρωσε ότι σκοπεύει και ο ίδιος τις επόμενες μέρες να επισκεφθεί το σχολείο για να δει την διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς που όπως ανέφερε «έδειξαν φιλότιμο και στάθηκαν μπροστά».

Επισήμανε ότι από την αρχή της χρονιάς έχει γίνει μια προεργασία και σε κάποια σχολεία θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση και φύλαξη των χώρων.