Προεδρικές: Δεν έλειψαν τα παράνομα τηλέφωνα και sms – Ο απολογισμός Επιτρόπου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές 2023

CF0BB294 15C1 4183 B7B1 DE0A2C387158

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές 2023.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε συνέχεια της τελευταίας ανακοίνωσής μου ημερ. 1 Φεβρουαρίου 2023, επιθυμώ να ενημερώσω το κοινό ότι, κατά τη διάρκεια των εκλογών της 5ης Φεβρουαρίου 2023 διενεργήθηκαν, παγκύπρια, έλεγχοι συμμόρφωσης σε 90 εκλογικά κέντρα.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες/οδηγίες που το Γραφείο μου είχε παραθέσει στην ανακοίνωση ημερ. 1 Φεβρουαρίου, 2023, αναφορικά με την απαγόρευση αναφώνησης αριθμού δελτίου ταυτότητας και προσωπικών δεδομένων που δικαιούνται να κατέχουν οι εκπρόσωποι των πολιτικών συνδυασμών/κομμάτων/υποψηφίων, εντός των εκλογικών κέντρων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μέχρι και τη στιγμή της σύνταξης της εν λόγω ανακοίνωσης, υποβλήθηκαν 25 παράπονα εναντίον επιτελείων ή/και υποστηρικτών υποψηφίων που αφορούν στη λήψη ανεπιθύμητων προωθητικών μηνυμάτων τύπου sms ή/και τηλεφωνικών κλήσεων.

Παράλληλα, υποβλήθηκαν και 14 ερωτήματα, σε σχέση με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας.

Τα παράπονα θα τύχουν της δέουσας διερεύνησης και θα ενημερώσουμε για το αποτέλεσμά τους σε μεταγενέστερο χρόνο.