Προκρίθηκε για το «Τόκυο 2020» η 17χρονη ιστιοπλόος Μαριλένα Μακρή

Μαριλένα Μακρή Μαριλένα Μακρή, Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο

Η Ιστιοπλόος Μαριλένα Μακρή εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020» στην κατηγορία Laser Radial, ύστερα από την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ιαπωνία από 18-24 Ιουλίου.

Η νεαρή πρωταθλήτρια-μαθήτρια στο Αθλητικό Λύκειο Λανιτείου που ακόμη δεν έκλεισε τα 17 της χρόνια, πήρε πανάξια πρόκριση εξασφαλίζοντας μία από τις 10 ολυμπιακές κάρτες πρόκρισης που έδινε ο συγκεκριμένος αγώνας.

Η Μακρή κατέλαβε την 50η θέση στον αγώνα επί συνόλου 111 αθλητριών που συμμετείχαν, ωστόσο οι περισσότερες από τις αθλήτριες που ήταν μπροστά της, εκπροσωπούσαν χώρες που ήδη έχουν εξασφαλίσει Ολυμπιακή κάρτα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο στα Laser Radial, θα λάβουν μέρος 44 αθλήτριες από ισάριθμες χώρες, και με τις δέκα κάρτες που δόθηκαν στην Ιαπωνία, ήδη εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους οι 33 από αυτές. Οι υπόλοιπες κάρτες θα δοθούν μέσω των Ηπειρωτικών πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν τους προσεχείς μήνες.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στην Μαριλένα Μακρή, τον προπονητή της Χάρη Τσώλη, στον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου αθλήτρια του οποίου είναι η Μακρή, και στην Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για τη νέα μεγάλη επιτυχία της Κυπριακής Ιστιοπλοΐας.