Προώθηση της Κύπρου παντού και ποικιλοτρόπως

Κύπρος, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε τρία στάδια έχει χωριστεί η διαφημιστική εκστρατεία της Κύπρου. Με κονδύλια ύψους €11 εκατ. το υφυπουργείο Τουρισμού έχει προγραμματίσει την επικοινωνιακή στρατηγική της χώρας προκειμένου να τονώσει τη ζήτηση και να δελεάσει τους τουρίστες να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στην Κύπρο. Διαφορετική η προσέγγιση σε κάθε φάση της τουριστικής εκστρατείας με την έμφαση να δίνεται στις κύριες μας τουριστικές αγορές. Σφήνα μπαίνει και η συνδιαφήμιση με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες προκειμένου να δημιουργηθεί το ενδιαφέρον για επίσκεψη στην χώρα.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανέλυσε στον «Φ» τη στρατηγική της χώρας και τις διαφημιστικές εκστρατείες που έχουν προγραμματιστεί. Τρεις οι διαδικτυακές καμπάνιες που θα τρέξουν με προϋπολογισμό €500- €750 χιλ. Όπως ανέφερε, το πρώτο στάδιο της εκστρατείας ήταν η διαδικτυακή καμπάνια «better days are coming» που έτρεξε πριν έξι- εφτά βδομάδες.

«Προβλήθηκε σε 20 εκατ. άτομα στο εξωτερικό. Στοχεύσαμε Βρετανία, Ρωσία που είναι οι κύριες μας αγορές, αλλά και χώρες όπως η Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ελβετία, Αυστρία, Ελλάδα, Τσεχία, Νορβηγία, Ρουμανία, Μάλτα και Δανία», τόνισε ο υφυπουργός.

Η δεύτερη φάση της τουριστικής καμπάνιας της Κύπρου άρχισε από χθες, όπως ανέφερε ο υφυπουργός. «Η νέα διαδικτυακή αυτή καμπάνια θα είναι πιο έντονη και θα έχει μεγαλύτερη προώθηση, ενώ θα τρέξει σε περισσότερες χώρες», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το μήνυμα που στέλνεται είναι ότι οι καλύτερες μέρες είναι εδώ (better days are here).

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος