Προς το τέλος η εξέταση καταγγελιών Γκιώνη-«Καμιά εμπλοκή Κύπρου» στον βιασμό

Όσον αφορά την υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ανδρέου είπε ότι δεν έχουν ακόμη λάβει ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές αν υπήρξε οποιαδήποτε εμπλοκή από Κύπρο

123 68 Γκιώνης, εμπλοκή, καταγγελίες, Κύπρος

Οι εξετάσεις που αφορούν το υλικό που στάλθηκε από τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, μέσω ηλεκτρονικής επιστολής, σχετικά με υπόθεση για δράση κυκλωμάτων βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης στην Κύπρο, οδεύουν προς το τέλος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σχετικά με την πορεία των εξετάσεων βάση των πληροφοριών που στάλθηκαν μέσω της επιστολής του κ. Γκιώνη αναφορικά με υπόθεση για δράση κυκλωμάτων βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε Κύπρο που σχετίζεται με υπόθεση βιασμού στην Ελλάδα, ο κ. Ανδρέου ανέφερε: «είμαστε προς το τέλος».

Πρόσθεσε ότι ο φάκελος, μετά την διεκπεραίωση της διερεύνησης θα αποσταλεί στη Νομική Υπηρεσία «για ενημέρωση και να αποφασίσουμε τι προκύπτει, αν προκύπτει κάτι».

Όσον αφορά την υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ανδρέου είπε ότι δεν έχουν ακόμη λάβει ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές αν υπήρξε οποιαδήποτε εμπλοκή από Κύπρο.

Η επιστολή του κ. Γκιώνη παραλήφθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την προηγούμενη εβδομάδα, μετά που ο ίδιος είχε εκφράσει την πρόθεση να αποστείλει πληροφορίες στις κυπριακές αρχές σχετικά με εμπλοκή και της Κύπρου σε κυκλώματα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Ειδική ανακριτική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, είχε συσταθεί για την αξιολόγηση όλων των πληροφοριών που παρέχονται μέσω της επιστολής.