Πρόσληψη 200 συμβασιούχων αστυνομικών στα πρότυπα ΣΥΟΠ

Περί τους 200 συμβασιούχους αστυνομικούς στο πρότυπο των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) της Εθνικής Φρουράς, προσβλέπει να προσλάβει εντός του 2020 το υπουργείο Δικαιοσύνης, για να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που υπάρχουν.

Αυτή τη στιγμή στην Αστυνομία υπάρχουν περίπου 650 κενές θέσεις και άλλες 100 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και είναι δύσκολο να συμπληρωθούν με τις διαδικασίες πρόσληψης (εξετάσεις, αθλητικά και ψυχομετρικά τεστ) ενώ μια διαδικασία πρόσληψης που τρέχει από πέρσι, θα ξαναρχίσει τώρα, όμως από τους 250 που θα προσλαμβάνονταν αρχικά μόνο οι 145 έχουν καταφέρει να φτάσουν στο τελικό στάδιο της επιλογής.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, αυτή τη στιγμή η Αστυνομία έχει τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό για να βγουν στους δρόμους, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η λύση με τους συμβασιούχους αστυνομικούς. Για όσους θα προσληφθούν θα τους δοθεί συμβόλαιο ένα συν ένα χρόνο και οι προσλήψεις θα γίνουν με μετρήσιμα κριτήρια, χωρίς όμως εξετάσεις. Οι ενδιαφερόμενοι θα προσλαμβάνονται με βάση το απολυτήριο και τη φυσική τους κατάσταση και θα αμείβονται όπως τους ΣΥΟΠ, δηλαδή κλίμακα Α1 συν το επίδομα βάρδιας.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι όσοι θα προσληφθούν θα αναλάβουν ως επί το πλείστον καθήκοντα που σχετίζονται με τους μετανάστες. Δηλαδή, θα επανδρώσουν τα οδοφράγματα, τα κρατητήρια στη Μεννόγια, τα περίπολα στην πράσινη γραμμή κ.α.

Το θέμα συζητήθηκε χθες στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να τονίζει την ανάγκη έγκρισης του σχετικού νομοσχεδίου που ενέκρινε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο για ν’ αναπνεύσει η Αστυνομία. Όπως μας ανέφερε ο κ. Σαββίδης, αυτή την περίοδο το Σώμα είναι επιφορτισμένο με τα ειδικά καθήκοντα για την τήρηση των διαταγμάτων περί λοιμοκάθαρσης και έτσι αρκετοί αστυνομικοί είναι στους δρόμους για τον έλεγχο των πολιτών, αφήνοντας τα τακτικά καθήκοντά τους. Αναμένεται τώρα η Επιτροπή Νομικών να συζητήσει το θέμα στη Βουλή και να το προωθήσει για έγκριση, αφού έχει ζητηθεί όπως εξεταστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Υπενθυμίζουμε ότι η παράνομη μετανάστευση πονοκεφαλιάζει την κυβέρνηση, αφού πριν από τον κορωνϊό είχε διαπιστωθεί επικίνδυνα αυξημένη ροή μεταναστών από σημεία της νεκρής ζώνης, που δεν επιτηρούνται. Η Αστυνομία δηλώνει ότι δεν έχει επαρκή αριθμό προσωπικού για να αναλάβει αυτό τον ρόλο, αλλά αυτό είναι πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί προτού ξεκινήσει ξανά η αεροπορική και άλλη σύνδεση των κατεχομένων με την Τουρκία, καθώς αναμένεται ότι η Άγκυρα θα αρχίσει πάλι να αποστέλνει μετανάστες και να τους καθοδηγεί να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές από τη νεκρή ζώνη.

Πηγή: philenews

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024