Προσπαθούν για αποκατάσταση των ζημιών – Παραμένουν κλειστοί οι servers

Το Υπουργείο Οικονομικών ανάρτησε ανακοίνωση μέσω twitter αφού οι κρατικές ιστοσελίδες είναι εκτός λειτουργίας

ADD2D3E6 C4D2 48AD A24D 0803C1CE0194

Παραμένουν σε αδράνεια οι διακομιστές στο Υπουργείο Οικονομικών ενώ ιστοσελίδες και τα ηλεκτρονικά συστήματα του κράτους είναι εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση μέσω του Twitter, το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να πληροφορήσει τους πολίτες ότι καταβάλλεται προσπάθεια για αποκατάσταση της όποιας ζημιάς προκλήθηκε από διαρροή νερού στο χώρο όπου βρίσκονται οι διακομιστές που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλο τον κυβερνητικό κόμβο, που αφορά σε όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες του κράτους.

Για λόγους ασφαλείας έχουν αποσυνδεθεί οι διακομιστές για περιορισμό και αποκατάσταση της ζημιάς και, ως εκ τούτου, οι ιστοσελίδες του Υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβανομένων των ιστοσελίδων του Τμήματος Φορολογίας και του Τμήματος Τελωνείων, του Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών έχουν καταστεί ανενεργές, καθώς και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης του κοινού.

Το ζήτημα βρίσκεται υπό διαχείριση με σκοπό την άμεση επίλυσή του και την επαναλειτουργία των συστημάτων του δημοσίου πρωτίστως, για την εξυπηρέτηση του κοινού.  Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση με την πλήρη αποκατάσταση του ζητήματος που έχει παρουσιαστεί.