Προσποιήθηκε τον υπάλληλο της ΑΗΚ σε ηλικιωμένες- Έκοψε το ρεύμα και τις «ξάφρισε»

Σε έξαρση βρίσκονται οι απάτες με άτομα που υποδύονται τους υπαλλήλους της ΑΗΚ και της Υδατοπρομήθειας

BE15E643 1E30 4C13 BB57 CDC20CE43633

Σε έξαρση βρίσκονται οι απάτες με άτομα που υποδύονται τους υπαλλήλους της ΑΗΚ και της Υδατοπρομήθειας, με σκοπό να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες.

Στην πρώτη υπόθεση, εναντίον 42χρονου Ελληνοκύπριου από τη Λεμεσό, προέκυψε μαρτυρία ότι ενέχεται σε δύο υποθέσεις κλοπής από κατοικίες και εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο. Γύρω στις 9 το πρωί, η Αστυνομία τον εντόπισε και του φόρεσε χειροπέδες.

Αργότερα σήμερα θα παρουσιαστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Πώς εξαπάτησε τις ηλικιωμένες

Στις 22.3.23 ο 42χρονος μετέβηκε στην κατοικία 77χρονης στη Λεμεσό και προσποιήθηκε ότι ήταν συνεργάτης της ΑΗΚ και θα βοηθούσε την 77χρονη να αποκαταστήσει βλάβη ρεύματος, αφού όπως φαίνεται ο ίδιος κατέβασε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος.

Ακολούθως διέφυγε της προσοχής της και της έκλεψε το χρηματικό ποσό των €450 από την κατοικία της, ενώ όπως φαίνεται αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση ανεβάζοντας τον διακόπτη.

Στις 24.3.23 ο ύποπτος μετέβηκε σε κατοικία 76χρονης και επανέλαβε το ίδιο σενάριο.

Αφού μπήκε στην κατοικία της έκλεψε το πορτοφόλι της που περιείχε το ποσό των €200 το Δελτίο Ταυτότητας της την Άδεια Οδηγού και την πιστωτική της κάρτα, την οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησε σε μηχανή ΑΤΜ και έκανε τρεις αναλήψεις ύψους €200, €150 και €100.

Η πρώτη υπόθεση συνέβη στην Μέσα Γειτονιά και η δεύτερη περίπτωση στην περιοχή Καθολικής.