Πρόστιμο – μαμούθ 58 εκατ. σε Κύπριο μεγιστάνα για σεξουαλική παρενόχληση

e1e2b373f5f53d0fa37f5b671ac1ea58 58 εκατομμύρια ευρώ, Άλκης Δαυίδ, Δικαστήριο, Κύπριος μεγιστάνας, Λος Άτζελες, πρόστιμο - μαμούθ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Δικαστήριο του Λος Άντζελες διέταξε τον Κύπριο πολυεκατομμυριούχο, Άλκη Δαυίδ, να πληρώσει το ποσό των 58 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια πρώην βοηθό του μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Los Angeles Times.

Alkis David1 58 εκατομμύρια ευρώ, Άλκης Δαυίδ, Δικαστήριο, Κύπριος μεγιστάνας, Λος Άτζελες, πρόστιμο - μαμούθ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αποζημίωση που ενέκρινε το δικαστήριο είναι από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις στη νομική ιστορία των ΗΠΑ, ενώ αποτελεί άλλη μια από τις νομικές περιπέτειες του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα το ίδιο δικαστήριο δικαίωσε τη Μαχίμ Καν, η οποία υπήρξε βοηθός παραγωγής στις εταιρίες μέσων μαζικής ενημέρωσης του Δαυίδ FilmOn TV και Alki David Productions Inc., επιδικάζοντάς της αποζημίωση $8.25 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι συνήγοροι της Καν προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία «έδειχναν» ότι συχνά ο ο Άλκις Δαυίδ την άρπαζε από το λαιμό και την υποχρέωνε να προσποιηθεί στοματικό σεξ. Επίσης ανέφεραν στους δικαστές ότι ο κατηγορούμενος επανειλημμένα την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ο μεγιστάνας όπως ήταν αναμενόμενο αρνήθηκε τις κατηγορίες και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι η τρίτη μέσα σε ένα χρόνο για τον Κύπριο, ο οποίος αντιμετωπίζει συχνά νομικούς μπελάδες για σεξουαλικές παρανοχλήσεις. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα καταδικάστηκε να καταβάλει στην πρώην υπάλληλό του Λόρεν Ριβς σχεδόν πέντε εκατομμύρια δολάρια. Η Ριβς, που ήταν σεναριογράφος στη FilmOn TV κατήγγειλε ότι ο Δαυίδ «κατέβασε το παντελόνι και πίεσε το κεφάλι μου στον καβάλο του». Τον Απρίλιο δικαστήριο της Καλιφόρνιας καταδίκασε τον 51χρονο επιχειρηματία να καταβάλει συνολική αποζημίωση 10.000.000 ευρώ στην Τσέισετι Τζόουνς, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο Δαυίδ την απέλυσε όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του. Ο επιχειρηματίας ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί της και τελικά θα καταβάλει συνολικά 7.670.000 ευρώ. Τέλος, ένα μήνα αφότου ήρθε αντιμέτωπος με την πρώτη αγωγή πρώην υπαλλήλου του για σεξουαλική παρενόχληση ο ομογενής δισεκατομμυριούχος είχε μπλεξίματα στην Καραϊβική.

Πηγή: sigmalive