Πρόταση για τερματισμό της στασιμότητας των μαθητών Γυμνασίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την πρόταση του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, για τον τερματισμό της στασιμότητας των μαθητών Γυμνασίου μίλησε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

souleia 10

Για την πρόταση του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, για τον τερματισμό της στασιμότητας των μαθητών Γυμνασίου μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «δεν τους έχει υποβληθεί η πρόταση αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται αυτό το θέμα. Τα προηγούμενα χρόνια είχε λειτουργήσει μια επιτροπή που εξέτασε τη συγκεκριμένη πρόταση και έκτοτε κατά καιρούς επανέρχεται».

Συμπλήρωσε ότι «θέλει ανάλυση και μελέτη το ζήτημα, δεν είμαστε αρνητικοί εκ των προτάσεων. Το μέτρο πρέπει να συνδυαστεί με εκτεταμένο πρόγραμμα στήριξης».

Η πρόταση αφορά στην κατάργηση της στασιμότητας των μαθητών του Γυμνασίου στη βάση των επιδόσεων στα μαθήματα και όχι στον αριθμό των απουσιών. Συγκεκριμένα, ένας μαθητής με χαμηλές επιδόσεις σε μαθήματα δεν θα μένει στάσιμος και άρα δεν θα επαναλαμβάνει την ίδια τάξη και την επόμενη σχολική χρονιά. Θα παραμένει όμως στάσιμος σε περίπτωση που ξεπεράσει τον επιτρεπόμενο αριθμό απουσιών από το σχολείο.

Δείτε το βίντεο: