Προτείνουν μάθημα οδικής ασφάλειας στα σχολεία

μάθημα οδικής ασφάλειας, πρόεδρος επιτροπής παιδείας ΔΗΚΟ, Σχολεία, Χρύσανθος Σαββίδης

Την εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, προτείνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, ως ένα μέτρο που θα συμβάλει στην αύξηση της υπευθυνότητας των αυριανών πολιτών στην άσφαλτο και την αντιμετώπιση των πολλών τροχαίων δυστυχημάτων που παρατηρούνται στον τόπο μας.

Στην εισήγηση του ο κ. Σαββίδης αναφέρει ότι δεδομένου πως ο αριθμός των οδικών δυστυχημάτων συνεχίζει να είναι μεγάλος με αποτέλεσμα καθημερινά να θρηνούμε νέους ανθρώπους, εκτιμά ότι είναι αναγκαία η εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα των παιδιών, ώστε να μην επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε σχολείου να οργανώνει απλώς μια διάλεξη για το συγκεκριμένο θέμα όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
« Η πρόταση μου για την οδική ασφάλεια αφορά σε μια εναλλασσόμενη θεματική ενότητα, που ουσιαστικά θα επιβάλλεται μέσα από το ωρολόγιο πρόγραμμα», επισημαίνει. « Όταν ο μαθητής γαλουχηθεί από μικρός τότε θα αποκτήσει οδική ασφάλεια και με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουμε τα οδικά δυστυχήματα με την εμπλοκή νέων».

Τα περισσότερα θύματα, τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ, είναι νέοι, γεγονός που συνιστά ψαλίδισμα των προσδοκιών αυτού του τόπου, γιατί κάθε νέος άνθρωπος που χάνεται, χάνει μαζί του και μια ελπίδα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: philenews