Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών – Δρόμοι κλειστοί

Οι οδηγοί καλούνται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί

0080041d20c1493ff4b4344f9ece4c05 2 δρόμοι, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, κλειστοί, ορεινές περιοχές

Προβλήματα στη διακίνηση της τροχαίας κίνησης παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Ως εκ τούτου, οι πιο κάτω δρόμοι είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες και κίνηση στους τέσσερις τροχούς:

Προδρόμου – Τροόδους, Πλατρών – Τρόοδους, Καρβουνά – Τροόδους, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς – Σπηλιών – Κανναβιών και Προδρόμου – Πλατρών.

Στις αναφορές που λαμβάνει, σημειώνει η Αστυνομία, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για ολισθηρότητα, στο δρόμο Παλαιχωρίου – Αγρού, λόγω παγετού.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στις ορεινές περιοχές, σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου σχηματίζεται παγετός, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να καθίστανται ολισθηροί και επικίνδυνοι.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, ενώ καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο των αστικών περιοχών και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα. Σε ορισμένες περιοχές λόγω εργασιών που εκτελούνται είναι πιθανό να προκαλούνται κάποια προβλήματα στη διακίνηση της τροχαίας κίνησης. Καλούνται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν. Προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ