Προβληματισμός για την επαναλειτουργία των σχολικών κυλικείων

5b8bce9823c9c06e4da8a679bf422184 Κυλικεία, Σχολεία

Πανέτοιμα να εξυπηρετήσουν τους μαθητές δηλώνουν τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Σχολικών Κυλικείων, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ την ίδια ώρα εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τον εάν θα καταφέρουν να επιβιώσουν τα κυλικεία.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Βαγγέλης Μαππουρίδη ανέφερε πως τα μέλη βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Αναμένουμε ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε το αναθεωρημένο πρωτόκολλο, το οποίο θεωρούμε ότι δεν θα έχει πολλές διαφοροποιήσεις από το προηγούμενο. Το πρωτόκολλο θα τηρείται με ευλάβεια και με μοναδικό στόχο την ασφάλεια της υγείας των παιδιών», είπε.

Παράλληλα ο κος Μαππουρίδης είπε πως υπάρχει προβληματισμός στο κατά πόσον η δουλειά θα επανέλθει στα δεδομένα πριν τον κορωνοιό.

«Για τον λόγο αυτό ζητάμε από τους γονείς των παιδιών να στηρίξουν τα κυλικεία. Όλοι όσοι εργάζονται σε σχολικά κυλικεία και θα τηρούνται όλα τα μέτρα ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών του», εξήγησε ο κος Μαππουρίδης.

Υπενθυμίζεται πως, το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του έδωσε οδηγίες για την επαναλειτουργία των κυλικείων.
«Για θέματα ασφάλειας, αποφασίστηκε όπως πωλούνται μόνο συσκευασμένα προϊόντα. Ως εκ τούτου, όλα τα αρτοποιητικά είδη και τα σάντουιτς θα πρέπει να είναι κλειστά σε ατομικές συσκευασίες.

Παράλληλα, θα πρέπει να τηρηθούν οι πρόνοιες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου πουαφορούν την τήρηση των ενδεικνυόμενων αποστάσεων. Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να διευθετηθεί η απαραίτητη επίβλεψη των παιδιών κατά την ώρα των διαλειμμάτων, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Θα πρέπει επίσης να τοποθετηθούν οι απαραίτητες σημάνσεις στο πάτωμα για τις περιπτώσεις που θα υπάρχει αναμονή, σύμφωνα με τις οδηγίες των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το αναθεωρημένο πρωτόκολλο αναμένεται να φτάσει στους εμπλεκόμενους μέχρι την Παρασκευή.

Πηγή: SigmaLive