ΠτΔ: Παραχωρεί υποστατικά της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος ως χώρους καραντίνας

troodos
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, προεδρεύει συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου στο Τρόοδος.

Ενδελεχούς ενημέρωσης για τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας για το κορωνοϊό έτυχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, στο πλαίσιο συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε ότι προσωρινά θα χρησιμοποιηθούν κυβερνητικές κατοικίες στο Τρόοδος ως χώροι προσωρινής απομόνωσης ατόμων που είναι ασυμβατικά με τον κορωνοϊό, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο έχει στα υπόψη τρεις χώρους για στέγαση των ατόμων αυτών και οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο.

Μάλιστα, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε όπως υποστατικά στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος χρησιμοποιηθούν ως τέτοιοι χώροι.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται σε αεροδρόμια και οδοφράγματα, ο κ. Ιωάννου είπε ότι τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται είναι από τα πλέον αυστηρά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα διυπουργική συνάντηση για να εξεταστούν περισσότερα μέτρα που ενδεχομένως να χρειαστεί να ληφθούν.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός αναφέρθηκε σε πτήση που αφίχθη χθες από το Μιλάνο, πόλη η οποία θεωρείται υψηλού κινδύνου, λέγοντας ότι η οι επιβάτες του αεροπλάνου αποβιβάστηκαν από διαφορετική πύλη, η οποία μετά απολυμαίνεται, αργότερα πέρασαν από ειδικά διαμορφωμένο χώρο και αφού συμπλήρωσαν σχετικό ερωτηματολόγιο και διαπιστώθηκε ότι κανείς δεν φέρει τον κορωνοϊό, απολύθηκαν.

Πηγή: politis