Πτώση ανήλικων σε διάτρηση: «Είχαν Άγιο-Πατούσαν σε πέτρα για να αναπνέουν» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Επί δυιόμηση ώρες καλούσαν σε βοήθεια ωστόσο, ήταν αδύνατο να τους ακούσει κάποιος»

27B61ABD FEF0 4CC0 991C 1CD192BD2019

Για το συγκλονιστικό περιστατικό με την πτώση δύο κοριτσιών σε διάτρηση βάθους 40 μέτρων στη Λακατάμια, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής.

Όπως ανέφερε, η Πυροσβεστική λίγες μέρες πριν το περιστατικό είχε εκδώσει ανακοίνωση που αφορούσε ανοιχτά πηγάδια και διατρήσεις, μετά από δεκάδες κλήσεις κυρίως για πτώση ζώων μέσα σε αυτά.

Φοβόμασταν ότι θα έρθουν τα χειρότερα και ήταν επανηλειμμένες οι εκκλήσεις μας, και χθες είδαμε αυτό για το οποίο προειδοποιούσαμε, πρόσθεσε.
Τόνισε ότι τα κοριτσάκια ηλικίας 9,5 και 11,5 ετών, πραγματικά είχαν Άγιο και σώθηκαν.

Όπως είπε, ενώ οι δύο αδελφές έπαιζαν σε αυλή σπιτιού, πάτησαν πάνω σε πρόχειρο κάλυμμα διάτρησης και κατέληξαν σε βάθος 40 μέτρων μέσα σε αυτή.
Επί δυιόμηση ώρες καλούσαν σε βοήθεια ωστόσο, ήταν αδύνατο να τους ακούσει κάποιος.

Τότε το 9,5 ετών κοριτσάκι σκαρφάλωσε στη σωλήνα της διάτρησης, βγήκε στην επιφάνεια και φώναξε τον πατέρα της ο οποίος ενημέρωσε την Πυροσβεστική, μέλη της οποίας ανέσυραν την 11,5 ετών αδερφή της που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σημείωσε πως ευτυχώς για τις ανήλικες στον πάτο της διάτρησης υπήρχε μια πέτρα πάνω στην οποία πάτησαν και έτσι τα κεφάλια τους βρίσκονταν πάνω από το ύψος του νερού και ανέπνεαν, ενώ σε διαφορετική περίπτωση είπε, πολύ πιθανό να υπήρχε και πνιγμός.

«Όλα συνέτειναν στο να σωθούν, αλλά δεν θα είμαστε τόσο τυχεροί κάθε φορά», κατέληξε ο κ. Κεττής.