Ράλι ακρίβειας στην Κύπρο – Νέες αυξήσεις στα καύσιμα

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για να συγκρατήσει τις τιμές ακόμα και η υπηρεσία η οποία κατηγορείται ότι δεν παρακολουθεί, είναι δεμένα τα χέρια της»

54874 0 2 Καύσιμα

Την ανιούσα πήραν για τα καλά οι τιμές των καυσίμων, αφού οι αυξήσεις έχουν γίνει εβδομαδιαίο, αν όχι καθημερινό φαινόμενο, με τους καταναλωτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις με προβληματισμό.

Η τιμή του πετρελαίου κίνησης φλερτάρει με τα 2 ευρώ, με την προτεινόμενη τιμή να είναι στο 1.97 σεντ, την ώρα που η τιμή του πετρελαίου διεθνώς καταγράφει μείωση υποχωρώντας στα 113 δολάρια το βαρέλι.

Ο Εκπρόσωπος Συνδέσμου Πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου δήλωσε ότι «θα πάρει 2-3 μέρες για να συμπληρώσουν όλες οι υπηρεσίες τις αυξήσεις τους. Υπολογίζουμε μέχρι αύριο να ανακοινώσει ακόμα 1-2 εταιρείες και να μείνει μια την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα θα αυξηθεί κατά: 8 σεντ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης , 11 σεντ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης , 11 σεντ το λίτρο στην κηροζίνη.

Μάλιστα, στη βενζίνη, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι δεν έχουμε αυξήσεις, ωστόσο δεν απέκλεισε το γεγονός να υπάρξουν την επόμενη εβδομάδα.

Εξήγησε όμως, ότι το πετρέλαιο είναι αυτό που ανεβάζει όλες τις τιμές των προϊόντων.

Η μέση τιμής της αμόλυβδης 95 οκτανίων, βρίσκεται στο 1,80 σεντ ανά λίτρο.

Η Αμόλυβδη 98 οκτανίων, η μέση τιμή βρίσκεται στο 1,850 ευρώ ανά λίτρο.

Ο Πρόεδρος Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για να συγκρατήσει τις τιμές ακόμα και η υπηρεσία η οποία κατηγορείται ότι δεν παρακολουθεί, είναι δεμένα τα χέρια της».