Διαβουλεύσεις για δημιουργία ηπατικής κλινικής στην Κύπρο

«Σάρκα και οστά» λαμβάνει η δημιουργία ηπατικής κλινικής στην Κύπρο

ipatitikiiiklinikiiii215

Τη διαδικασία δημιουργίας ηπατικής κλινικής στην Κύπρο σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, συζήτησε την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του, Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε η έναρξη διαβούλευσης μεταξύ των δύο μερών για τη διαμόρφωση μνημονίου συνεργασίας που θα υπογραφεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Οι Υπουργοί Υγείας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, καθώς η δημιουργία ηπατικής κλινικής στην Κύπρο που εξαγγέλθηκε στις 16 Απριλίου 2022, κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικού αγώνα βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και θα συμβάλει στην ενίσχυση της ποιότητας υπηρεσιών που θα λαμβάνουν οι ασθενείς με ηπατικές νόσους,» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται ότι σε χθεσινή συνάντηση του κ. Χατζηπαντέλα στην Αθήνα με τον κ. Πλεύρη, συζητήθηκαν οι διαδικασίες και οι ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη δημιουργία ηπατικής κλινικής στην Κύπρο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης, ο Διοικητής 5ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης και ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Δρ Γεώργιος Νταλέκος, προστίθεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ