Σε 10 μέρες εισπράχθηκαν €330.000 από εντάλματα

Σε 10 μέρες η Αστυνομία κατάφερε να εισπράξει €330.000, εκτελώντας 2.107 εντάλματα προστίμου. Κι’ αυτό μετά την εντατικοποίηση των προσπαθειών από τα τοπικά αρμόδια αστυνομικά τμήματα, ύστερα και από σύσκεψη που προηγήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Αστυνομία προχώρησε στον διορισμό ανώτερου αξιωματικού, του Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος έχει αναλάβει την εποπτεία και τον έλεγχο για την εκτέλεση των ενταλμάτων. Αμέσως στάληκαν επιστολές στους επαρχιακούς ουλαμούς είσπραξης ενταλμάτων, όπως εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους και όπως δήλωσε ο ίδιος, ζητήθηκε όπως εντοπιστούν όσοι οφείλουν μεγάλα ποσά και κυρίως αυτοί που καταφέρνουν να ξεφεύγουν. Οι €330.000 εισπράχτηκαν κατά τη χρονική περίοδο 25/10/2021 – 4/11/2021, ενώ οι ενέργειες της Αστυνομίας θα συνεχιστούν αφού έχει διαπιστωθεί ότι κάποιοι που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα πρόστιμά τους, εντούτοις εκφεύγουν και δεν πληρώνουν. Επίσης υπάρχει και η διαδικασία καταβολής των οφειλών με δόσεις, ώστε να διευκολύνονται όσοι αδυνατούν να πληρώσουν όλο το ποσό.

Στο μεταξύ, σε ένα μέτρο για να διαπιστώνει ο πολίτης κατά πόσον έχει οφειλές προς το κράτος προχώρησε η Αστυνομία. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών για ενημέρωσή τους, για τυχόν εκκρεμότητες ή οφειλές τους προς το κράτος, έχει ήδη προχωρήσει, σε συνεργασία με την JCCsmart, ώστε οποιοσδήποτε ο οποίος επισκέπτεται τη σελίδα της JCC, να μπορεί εύκολα και γρήγορα να διαπιστώσει, κατά πόσον έχει οποιεσδήποτε εκκρεμείς οικονομικές οφειλές.

Η διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει ο πολίτης έχει ως ακολούθως: Αφού εισέλθει στην αρχική σελίδα της JCCsmart, εκεί εμφανίζεται η κατηγορία ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ (CYPRUS POLICE) και ακολούθως, η υποκατηγορία «Ενημέρωση πολίτη για τυχόν εκκρεμούντα εντάλματα προστίμου». Όταν ο πολίτης ιδιοκτήτης/υπεύθυνος εταιρείας το επιλέξει, εφόσον καταχωρήσει την ημερομηνία γέννησής του ή τον αριθμό εγγραφής εταιρείας, μπορεί να ενημερωθεί για τυχόν εκκρεμούντα εντάλματα. Σε περίπτωση που υπάρχουν οφειλές, ο οφειλέτης ενημερώνεται ότι θα πρέπει να μεταβεί στον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, όπου θα αποταθεί για λεπτομέρειες ή και διευκρινίσεις για να διευθετήσει την εξόφλησή τους.

philenews.com

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024