Σε δίκη ο Βρετανός που κατηγορείται για δολοφονία της συζύγου με ανίατη νόσο

Φέρεται να έπνιξε μέχρι θανάτου την επί χρόνια σύντροφό του Τζάνις και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει

83240c9b364898d2576f6dc0fe987d07 ανίατη νόσος, Βρετανός, δίκη

O Βρετανός συνταξιούχος που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του στο διαμέρισμά τους στην  Πάφο τον περασμένο Δεκέμβριο είναι «τρομοκρατημένος» από την προοπτική να περάσει το υπόλοιπο της ζωής πίσω από τα κάγκελα, είπε η κόρη του.

Ο Ντέιβιντ Χάντερ, ένας 75χρονος πρώην ανθρακωρύχος, φέρεται να έπνιξε μέχρι θανάτου την επί χρόνια σύντροφό του Τζάνις και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι η Janice, η επί 56 χρόνια σύζυγος του κυρίου Χάντερ, ήταν άρρωστη με καρκίνο στο αίμα και ήθελε να πεθάνει.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η υπόθεση του κ. Χάντερ πρόκειται να εκδικαστεί αργότερα αυτή την εβδομάδα από κυπριακό δικαστήριο, το οποίο απέρριψε την προσπάθεια της υπεράσπισης να αλλάξει την κατηγορία σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία αντί για φόνο.

Εάν κριθεί ένοχος, ο 75χρονος, ο οποίος έχει ήδη περάσει περισσότερους από πέντε μήνες υπό κράτηση, θα αντιμετώπιζε υποχρεωτική ισόβια κάθειρξη, η οποία επιφέρει ελάχιστη φυλάκιση 12 ετών.

Μιλώντας στο Sky News, η κόρη του Lesley Cawthorne κάλεσε τους δικαστές της δίκης να δείξουν «συμπόνια», υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας της «δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία».

«Ο μπαμπάς μου, μου είπε τι συνέβη και δεν έχω κανένα λόγο να τον μην πιστέψω ή να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο από το να μου λέει την αλήθεια», είπε.

«Η μαμά μου ξεκαθάρισε τις επιθυμίες της και ο μπαμπάς μου τη βοήθησε», πρόσθεσε η κα Cawthorne. «Ήθελε απλώς να τελειώσει. Δεν ήθελε να πολεμήσει. Δεν ήθελε θεραπεία».

Η ποιότητα ζωής της μητέρας της ήταν «ανύπαρκτη», ισχυρίστηκε η κόρη της. «Τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα», είπε, αναφέροντας τα πολυάριθμα προβλήματα υγείας της μητέρας της, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο καρκίνος του δέρματος.

Ο δικηγόρος του Χάντερ, Μάικλ Πόλακ, διευθυντής του Justice Abroad, είπε στο Sky News ότι ήταν «έκπληκτος» που το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να δικαστεί ο πελάτης του για υποβοηθούμενη αυτοκτονία και όχι για φόνο.

«Είναι ξεκάθαρο σε όποιον εξετάζει την υπόθεση ότι δεν πρόκειται για μια περίπτωση όπου ο φόνος είναι η πιο κατάλληλη κατηγορία», είπε.

Πηγή: sigmalive