Σε εξέλιξη η διαδικασία εκταφής των οστών του Θανάση (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκταφής των οστών του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας. Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του άτυχου Θανάση είχε αποδοθεί τότε σε αυτοκτονία, ωστόσο η οικογένεια του 26χρονου είχε αμφισβητήσει τα πορίσματα των Αρχών, κάνοντας από την πρώτη στιγμή λόγο για εγκληματική ενέργεια. Ισχυρισμός της οικογένειας είναι πως τον Θανάση σκότωσαν άλλοι στρατιώτες.

Η διαδικασία της εκταφής των οστών γίνεται 15 χρόνια μετά τον μυστηριώδη θάνατο του άτυχου Θανάση στην παρουσία του καθηγητή και πρώην προϊστάμενου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππου Κουτσάφτη, των ιατροδικαστών Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους εκ μέρους της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, του Μάριου Ματσάκη εκ μέρους της οικογένειας, ανθρωπολόγου, εκπρόσωπου της Νομικής Υπηρεσίας και του υπεύθυνου του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρη Κυριάκου. Παρόντες στη διαδικασία είναι επίσης οι γονείς και η αδερφή του άτυχου Θανάση.

Όπως δήλωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου η εκταφή γίνεται στη βάση διατάγματος που εκδόθηκα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού κατόπιν σχετικού αιτήματος της οικογένειας.

Η διαδικασία της εκταφής αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγες ώρες και τα οστά θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού όπου και θα φρουρούνται μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εξέτασή τους από τους εμπειρογνώμονες. Αμέσως μετά τα οστά θα επαναταφούν στο κοιμητήριο Αγίας Φύλας στο σημείο όπου βρίσκεται ο τάφος του Θανάση.

Ερωτηθείς εάν η υπόθεση του 26χρονου θα ξανανοίξει, ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι θα αναμένουμε το σχετικό πόρισμα των εμπειρογνωμόνων και αναλόγως των ευρημάτων θα προχωρήσουμε.

Ο «Φ» επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή κ. Κουτσάφτη, ο οποίος ανέφερε πως με την εκταφή και την επανεξέταση του οστικού σκελετού αναμένεται να διαφανεί το είδος των καταγμάτων των οστών. Όπως είπε, τα οστά δεν αλλοιώνονται και είναι τα μόνα που παραμένουν άθικτα. Εξήγησε πως από την εξέταση των οστών αναμένεται να απαντηθούν δύο μεγάλα ερωτηματικά, αν πρόκειται για κατάγματα συμβατά με κάποιο έγκλημα ή αν πρόκειται για κατάγματα από πτώση εξ ύψους. «Θα απαντηθούν τα ερωτήματα αν ο 26χρονος Θανάσης έπεσε από τη γέφυρα ή τον σκότωσαν κάτω στη γέφυρα», είπε. Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων των οστών, αναμένεται να ετοιμαστούν πορίσματα τα οποία θα δοθούν στην οικογένεια και στην Αστυνομία.

Πηγή: philenews

Ροη Ειδησεων

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Παραλιμνίου η τελετή παράδοσης του Δημοτικού Συμβουλίου…

1 Ιουλίου, 2024

Σε άνοδο τα εγκεφαλικά επεισόδια μεταξύ των νέων – Πού οφείλεται;

Περισσότεροι νέοι άνθρωποι παθαίνουν εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έκθεση από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης…

1 Ιουλίου, 2024

Υφυπουργός και ΓΓ Οργ. Ψηφιακής Συνεργασίας: Kόμβος καινοτομίας η Κύπρος

Τον κομβικό ρόλο της Κύπρου σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες και την καινοτομία στην περιοχή…

1 Ιουλίου, 2024

Τεχνική Σχολή Αυγόρου: Μαθητές κατέκτησαν την 1η θέση στον διαγωνισμό Robotex

Η ομάδα ρομποτικής τής Τεχνική Σχολή Αμμοχώστου-Αυγόρου κατέκτησε την 1η θέση στον διαγωνισμό Robotex στην…

1 Ιουλίου, 2024

Τον Ιωάννη Δημητριάδη ψάχνει η Αστυνομία για κλοπή και διάρρηξη κτιρίου (ΕΙΚΟΝΑ)

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες, που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ 35 ετών,…

1 Ιουλίου, 2024

Γαλλία: «Σοκ, γαλλική τραγωδία, μπούμερανγκ στον Μακρόν» – Πώς υποδέχτηκε ο Τύπος το αποτέλεσμα των εκλογών

Τα πρωτοσέλιδα στον γαλλικό Τύπο και γενικότερα τα σχόλια των ΜΜΕ στέκονται στην παταγώδη αποτυχία…

1 Ιουλίου, 2024