Σε μονόωρη στάση εργασίας οι δάσκαλοι – Μετά τις 8:25 στις τάξεις οι μαθητές Δημοτικών

Η ΠΟΕΔ δίνει 15 μέρες στο Υπουργείο Παιδείας να βρει ικανοποιητικές λύσεις στα προβλήματα που παρατηρούνται στα σχολεία λόγω της πανδημίας

89706475 206061137167387 6743486838159179776 n ΠΟΕΔ, Σχολεία

Σε μονόωρη στάση εργασίας κατέρχονται το πρωί της Δευτέρας οι εκπαιδευτικοί, μέλη της ΠΟΕΔ σε νηπιαγωγεία, ειδικά σχολεία και δημοτικά με το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης να δίνει 15 μέρες στους αρμόδιους να βρουν ικανοποιητικές λύσεις στα προβλήματα που παρατηρούνται στα σχολεία λόγω της πανδημίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, Απόστολος Σκουρουπάτης, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι στη συνεδρία τους, που έγινε την Κυριακή, αξιολόγησαν όλα όσα έκανε το Υπουργείο Παιδείας τις τελευταίες 15 μέρες τα οποία αφορούσαν τις προηγούμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, τους τρεις βασικούς άξονες που είχαν θέσει στις 20 Ιανουαρίου «και αποφασίσαμε ότι δεν μας ικανοποιούν τα όσα έγιναν, ότι μπορούσε και μπορεί να κάνει περισσότερα».

Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης η ΠΟΕΔ πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, μεταξύ 7:30 και 8:25, μονόωρη στάση εργασίας των μελών της.

«Αυτό μου μας απασχολεί είναι η διασφάλιση των μέτρων ασφάλειας στα σχολεία μας έτσι ούτως ώστε να προστατευτούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό» είπε ο κ. Σκουρουπάτης.

Είπε ότι οι τρεις άξονες αφορούν την πλήρη στελέχωση σχολείων όταν απουσιάζουν εκπαιδευτικοί, με την άμεση αποστολή αντικαταστατών με πλήρες ωράριο, έτσι ώστε να στηριχτούν και οι διευθύνσεις των σχολείων και να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας άλλα και να μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία. «Όταν απουσιάζουν εκπαιδευτικοί, τίθενται και θέματα ασφάλειας» πρόσθεσε.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την ουσιαστική λήψη μέτρων ελέγχου και προστασίας σε νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία. Τόνισε ότι στα νηπιαγωγεία δεν υπάρχει κανένα μέτρο ελέγχου έστω και δειγματοληπτικά, σε αντίθεση με τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Ο τρίτος άξονας, είπε, αφορά την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού στις σχολικές αίθουσες. «Δεν ζητούμε να μπουν χτες, αλλά να μας δώσουν ένα χρονοδιάγραμμα στην βάση των οποίων θα δημιουργηθούν οι συνθήκες στις τάξεις, έτσι ώστε όταν θα έρχονται νέα κύματα πανδημίας, νέες λοιμώξεις, να μπορέσουν με ασφάλεια να κρατηθούν ζωντανές οι τάξεις» είπε ο κ. Σκουρουπάτης. Πρόσθεσε ότι αυτό το μέτρο περιλαμβάνει και μικρό αριθμό μαθητών σε κάθε τμήμα.

Είπε ακόμα ότι θέλουν πραγματική στήριξη οι διευθύνσεις των σχολείων γιατί όλα τα μετρά που έχουν παρθεί έχουν μετακινηθεί πάνω στους διευθυντές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, που θα παραθέσει διάσκεψη Τύπου την Παρασκευή στις 11:30 για το θέμα, θα επαναξιολογήσει την όλη κατάσταση σε 15 μέρες, «έτσι ώστε να δούμε πραγματικά και ουσιαστικά μέτρα που θα μας ικανοποιούν,» είπε ο κ. Σκουρουπάτης.

Η ΠΟΕΔ καλεί σε διάλογο το ΥΠΠΑΝ και τους γονείς να στηρίξουν τη στάση εργασίας

Η ΠΟΕΔ με ανακοίνωσή της που εξέδωσε την Κυριακή καλεί το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας σε διάλογο απευθύνοντας έκκληση προς τους γονείς να στηρίξουν τη στάση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται τη Δευτέρα.

«Σε καμία περίπτωση η Οργάνωση δεν μηδενίζει το ό,τι έγινε μέχρι σήμερα από πλευράς ΥΠΠΑΝ και Πολιτείας», σημειώνει, για να προσθέσει «ταυτόχρονα όμως, επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Ως εκ τούτου, αναμένουμε οι εισηγήσεις και οι εκκλήσεις μας να εισακουστούν άμεσα από πλευράς ΥΠΠΑΝ προς όφελος πρωτίστως των παιδιών αλλά και της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων μας».