“Σεισμός” από αποκαλύψεις για Πιττάτζιη και Al Jazeera (ΒΙΝΤΕΟ)

Άφησε εκτεθειμένο τον Πιττάτζιη η ΜΟΚΑΣ σύμφωνα με τον Κωστή Ευσταθίου - "Παρέβλεψε την καταγγελία του" - Δεν ζητεί να αθωωθεί αλλά να δικαστεί και να δικαιωθεί ο Πιττάτζιης - "Το κανάλι του Κατάρ έκανε τη δουλειά του και ρεζίλεψε την Κύπρο διεθνώς"

zsxbgkmjh Al Jazeera, exclusive, Αντρέας Πιττάτζιης

Το θέμα του βίντεο του Al Jazeera και το κατά πόσο προκύπτουν κατηγορίες από το πολύκροτο βίντεο ανέλυσε σήμερα στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Sigma με τον Ανδρέα Δημητρόπουλο ο βουλευτής, ποινικολόγος και νομικός Κωστής Ευσταθίου.

Ο Κωστής Ευσταθίου ανέφερε ότι καμιά φορά η δύναμη του τύπου ή της εκτελεστικής εξουσίας είναι τέτοια που μπορεί να καταστρέψει συνειδήσεις και πρόσωπα μέσα σε μία ώρα, όπως έγινε και στην περίπτωση με τους κατηγορουμένους της υπόθεσης. Κατά την άποψή του “έπρεπε να βρεθούν κάποια θύματα για να ξεκαθαρίσουμε και να ξεπλύνουμε τον στάβλο του Αυγεία”.

Διαβάστε επίσης: Η αλήθεια για Πιττάτζη και Al Jazeera

Όπως ανέφερε, τον καιρό που εμφανίστηκε το βίντεο είχε αρχίσει να φαίνεται η κορυφή του παγόβουνου σε σχέση με το επενδυτικό πρόγραμμα με χιλιάδες διαβατήρια που δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός να κατηγορούνται πάρα πολλοί γιατί το κράτος δεν έκανε τη δουλειά του σωστά. Το πιο εξοργιστικό, συνέχισε, είναι ότι οι άνθρωποι που είναι αρμόδιοι για να δέχονται και να διερευνούν καταγγελίες, δηλαδή η ΜΟΚΑΣ, απάντησε στον Ανδρέα Πιττάτζιη μετά από ένα χρόνο αφού κατήγγειλε το γεγονός των υποτιθέμενων αγοραστών και μάλιστα τον κατηγόρησε που κατήγγειλε το περιστατικό, παρά το ότι ο ίδιος ήταν υποχρεωμένος να το πράξει.

“Από τις 13 ώρες αμοντάριστου υλικού είδαμε μόνο τα 20 λεπτά”

Σύμφωνα με τον Κωστή Ευσταθίου, από τις 13 ώρες αμοντάριστου υλικού, το Al Jazeera επέλεξε να προβάλει μόνο μονταρισμένα και χειρουργικά συρραμμένα μόνο τα είκοσι λεπτά με τρόπο που να δημιουργούνται και οι ανάλογες εντυπώσεις προς τον θεατή. Όπως αναφέρει στο βίντεο 13 ωρών το οποίο ο ίδιος παρακολούθησε, ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης εξηγεί στους υπό κάλυψη δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να παραβεί τον νόμο και ούτε να τους δώσει νομική συμβουλή χωρίς να εφαρμόσει τον νόμο. Αντ’ αυτού επειδή ο νόμος δεν εφαρμόστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, βρέθηκε κατηγορούμενος. Τονίζει, μάλιστα, και το γεγονός ότι ο Ανδρέας Πιττάτζιης, όπως ο ίδιος ανέφερε, δε θέλει να αθωωθεί αλλά να δικαστεί και να δικαιωθεί.

Διερωτήθηκε, μάλιστα, πού κρύβονται αυτοί οι οποίοι θησαύριζαν και έγιναν πολυεκατομμυριούχοι από αυτό το σύστημα. “Κανένας δε δικάζεται και όλοι ξεπλύθηκαν με το βίντεο του AL Jazeera”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την άλλη και το ίδιο το δίκτυο του Κατάρ, όπως είπε, έκανε τη δουλειά του αφού δημιούργησε κακή δημοσιότητα εναντίον της Κύπρου εξευτελίζοντάς την διεθνώς.

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του βουλευτή Κωστή Ευσταθίου:

Πηγή: Daily.cy, με πληροφορίες από τηλεόραση Σίγμα