Σημαντική για την Κύπρο η βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας λέει το Επιμελητήριο Αμμοχώστου

Το ΕΒΕΑ χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Κύπρου που αναπτύχθηκε στο Συμβούλιο Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας της ΕΕ από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο

tourism plane ΕΒΕ Αμμοχώστου, ΕΒΕΑ

Σημαντική για την Κύπρο η βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας, λέει το Επιμελητήριο Αμμοχώστου, με αφορμή την πρωτοβουλία της Κύπρου η οποία μαζί με ακόμη επτά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράφουν διακήρυξη για βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου σε ανακοίνωση, χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Κύπρου που αναπτύχθηκε στο Συμβούλιο Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας της ΕΕ από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο, λέγοντας ότι είναι «σημαντικότατη για τη χώρα μας» και στηρίζεται στην καλή αεροπορική συνδεσιμότητα για την προσέλκυση τουριστών.

Η εξεύρεση λύσεων, αναφέρει το Επιμελητήριο Αμμοχώστου, στον τομέα της αεροπορικής συνδεσιμότητας είναι πιο αναγκαία σήμερα, όπου λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, η αεροπορική κίνηση έχει μειωθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Καρούσος, αναφέρεται, ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 68% το 2021, έναντι του 2019, γεγονός που καθιστά την αεροπορική συνδεσιμότητα πολύ σημαντική για τον τουρισμό.

Επίσης, το Επιμελητήριο Αμμοχώστου εκτιμά ότι η ρύθμιση του θέματος αυτού θα βοηθήσει την Κύπρο και στο πρόβλημα της εποχικότητας, αφού τους χειμερινούς μήνες οι πτήσεις είναι ελάχιστες, αν όχι λιγοστές, από και προς Ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ τις περισσότερες φορές οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα ύψη.

Είναι σημαντικό, επισημαίνει το ΕΒΕ Αμμοχώστου, ότι η πρωτοβουλία της Κύπρου τυγχάνει της στήριξης από 11 χώρες – μέλη της ΕΕ.

Η πρωτοβουλία της Κύπρου αναφέρεται, εστιάζει στα προβλήματα συνδεσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι χώρες στην περιφέρεια της ΕΕ λόγω της έλλειψης συνδέσεων, κάτι που δημιουργεί αύξηση των τιμών και περιορισμένες επιλογές.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι δημιουργία πιο συστηματικών εργαλείων, με σχεδιασμό σε βάθος τριετίας, για στήριξη της συνδεσιμότητας μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ, ιδιαίτερα των πιο απομακρυσμένων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία καταλήγει στην ανακοίνωση το Επιμελητήριο Αμμοχώστου.