Σκέψεις για παράταση του κλεισίματος των τεσσάρων οδοφραγμάτων

image scaled Coronavirus

Προς παράταση οδεύουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα τέσσερα οδοφράγματα (Λήδρας, Λεύκας, Αστρομερίτη και Δερύνειας), τα οποία έχουν κλείσει από το περασμένο Σάββατο, ως προληπτικό μέτρο μη εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος αποκάλυψε ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα θεωρεί ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η παράταση της αναστολής λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, ο κ. Κούσιος ανέφερε πως η απόφαση για συνέχιση ή όχι των μέτρων στα οδοφράγματα θα ληφθεί εντός της ημέρας, κατόπιν επαναξιολόγησης της κατάστασης όπως διαμορφώνεται μέχρι αυτή τη στιγμή.

«Η απόφαση θα ληφθεί εντός της ημέρας, αλλά τα γεγονότα τείνουν να υποστηρίξουν τη θέση της παράτασης της αναστολής λειτουργίας των οδοφραγμάτων», ανέφερε ο κ. Κούσιος, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν σε θέση να πει για πόσο καιρό ακόμη θα είναι κλειστά τα οδοφράγματα.

Σχολιάζοντας τις έντονες αντιδράσεις μερίδας της κοινής γνώμης, αλλά και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την απόφαση να κλείσουν τα οδοφράγματα, ο κ. Κούσιος διαβεβαίωσε πως η απόφαση δεν λήφθηκε με πολιτική προσέγγιση. «Εάν η πρόθεσή μας ήταν να κλείσουμε τα οδοφράγματα, θα τα κλείναμε όλα και δεν θα αφήναμε πέντε οδοφράγματα ανοικτά», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η απόφαση λήφθηκε για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Διαβεβαίωσε τέλος πως όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, τα οδοφράγματα θα επανανοίξουν, λέγοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση επιμένει και στη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης.

Την Δευτέρα η απόφαση για οδοφράγματα

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές η απόφαση για τα οδοφράγματα θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες. Σήμερα γίνονται διαβουλεύσεις και επαναξιολόγηση της κατάστασης και η απόφαση για επέκταση ή όχι των μέτρων στα οδοφράγματα θα ληφθεί την προσεχή Δευτέρα κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ως πιο πιθανό μέτρο την επέκταση της αναστολής λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων.

Πηγή: philenews