Σκόνη, νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές στο σημερινό «μενού» του καιρού

Η πρόγνωση του καιρού από την Μετεωρολογική Υπηρεσία

synnefia kairos 570 Καιρός, ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, νεφώσεις

Σήμερα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα στα δυτικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, από μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής.

Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, οι συγκεντρώσεις της οποίας πιθανό να είναι παροδικά αυξημένες.

Την Πέμπτη, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με αυξημένες, κυρίως μέσες, νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού, ως επί το πλείστον από το μεσημέρι και μετά. Το βράδυ αναμένονται τοπικά φαινόμενα και σε άλλες περιοχές. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Πέμπτη, παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι το Σάββατο θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.