SOS από Νιγηριανούς φοιτητές κατεχόμενα – Απάνθρωπη μεταχείρηση και ρατσισμός

Κραυγή αγωνίας από Νιγηριανούς φοιτητές στα κατεχόμενα που κάλεσαν την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να βοηθήσει

6a85aaf03625754aaf8eb744f3c93999 Κατεχόμενα

Κραυγή αγωνίας από Νιγηριανούς φοιτητές στα κατεχόμενα που κάλεσαν την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να βοηθήσει προκειμένου να μπει τέρμα στην κακομεταχείριση από τις αρχές του ψευδοκράτους.

Ο Πρόεδρος των Πρεσβευτών Νεολαίας Νεολαίας της Διασποράς της Νιγηρίας, κ. David Alozie, ο οποίος απηύθυνε το κάλεσμα εκ μέρους των φοιτητών, είπε ότι οι Νιγηριανοί φοιτητές πάσχουν από έντονη κατάθλιψη ως αποτέλεσμα της απάνθρωπης μεταχείρισης που τους έγινε, η οποία είχε ως αποτέλεσμα υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ τους στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

Ο Alozie ηγήθηκε μιας τετραμελούς αντιπροσωπείας για ενημέρωση τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νιγηριανών στη Διασπορά, NIDCOM, Hon. Abike Dabiri-Erewa.

Σε δήλωση του ο κ. Gabriel Odu της Μονάδας Μέσων Ενημέρωσης, Δημοσίων Σχέσεων και Πρωτοκόλλων του NIDCOM, ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψης στην επιτροπή ήταν να ζητηθεί ταχεία παρέμβαση από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση για τα δεινά των Νιγηριανών φοιτητών στα κατεχόμενα.

Η επιστολή σημειώνει ότι οι Νιγηριανοί φοιτητές υφίστανται ρατσιστικές διακρίσεις και απελαύνονται κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο για να έρθουν σε επαφή με οποιοδήποτε άτομο στη ‘’Νότια Κύπρο’’, όπως αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον Alozie, οι Νιγηριανοί φοιτητές αναγκάζονται να πληρώνουν τα δίδακτρα σε λίρες, ενώ άλλοι ξένοι φοιτητές πληρώνουν σε τουρκικές λίρες.

Εξέφρασε την προθυμία του να συνεργαστεί με την Επιτροπή Νιγηριανών στη Διασπορά και άλλους σχετικούς φορείς για τη δημιουργία μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Νιγηριανοί νέοι στα κατεχόμενα.

«Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν είναι το καλύτερο μέρος για σπουδές, καθώς τα περισσότερα ιδρύματα εκεί δεν αναγνωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ή από καμία χώρα στον κόσμο», είπε.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος του NiDCOM, Dabiri-Erewa προειδοποίησε ότι η «Βόρεια Κύπρος» γίνεται επικίνδυνη οδός διέλευσης για τους μετανάστες, τονίζοντας ότι η χώρα δεν αναγνωρίζεται από καμία χώρα στον κόσμο εκτός από την Τουρκία.

Ο Abike τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω ευαισθητοποίηση για την ευαισθητοποίηση των Νιγηριανών νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα τους με την ελπίδα για καλύτερη εκπαίδευση.

Ο Dabiri-Erewa διαβεβαίωσε ότι η Nidcom θα συνεχίσει να συνεργάζεται με σχετικούς φορείς όπως ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ο ΔΟΜ, η Υπηρεσία Μετανάστευσης της Νιγηρίας, το NIS και το Μητρικό Υπουργείο Εξωτερικών για το ενοχλητικό ζήτημα του ψευδοκράτους.

sigmalive.com