Σοβαρή καταγγελία Κυνηγών: “Φιλοζωικές οργανώσεις κλέβουν σκύλους”

imagew67 Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών, Κυνήγι, κυνηγός

Σε σοβαρή δημόσια καταγγελία προέβησαν σήμερα οι οργανωμένοι κυνηγοί. Σύμφωνα με το Κόμμα Κυπρίων Κυνηγών, φιλόζωοι από τις επαχίες Λευκωσίας και Λάρνακας εμπλέκονται σε κλοπή κυνηγετικών σκύλων.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψαν στο λογαριασμό τους στο Facebook, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε δύο άτομα, που σύμφωνα με τους ίδιους, ανήκουν σε φιλοζωικές οργανώσεις, να εισέρχονται σε ιδιωτικό υποστατικό χωρίς άδεια από τον ιδιοκτήτη, παραβιάζοντας την κλειδαριά.

Τα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν επ΄αυτοφόρω από την Αστυνομία.

Αυτούσια η καταγγελία:

“Μετά από εντατικές ενέργειες του κινήματος μας, αποκαλύπτονται φιλοζωικές οργανώσεις πίσω από κλοπές κυνηγετικών σκύλων!

Γνωστοί φιλόζωοι από την επαρχία Λευκωσίας αλλά και Λάρνακας εμπλέκονται σύμφωνα με πληροφορίες, σε κλοπή σκύλων, από υποστατικό ιδιώτη.

Σχετικό βίντεο το οποίο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, δείχνει δύο γνωστά άτομα, που ανήκουν σε φιλοζωικές οργανώσεις, να εισέρχονται σε ιδιωτικό υποστατικό χωρίς άδεια από τον ιδιοκτήτη, παραβιάζοντας την κλειδαριά. Και οι δύο συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω από την αστυνομία ενώ η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω.

Οι δύο σκύλοι που κλάπηκαν από το υποστατικό και οι οποίοι έφεραν μικροτσίπ, φαίνεται να κατέληξαν σε φιλοζωική στη Λάρνακα, με την ανοχή ιδιώτη κτηνιάτρου, κι από κει σε άλλη φιλοζωική, στην επαρχία Αμμοχώστου!

Κι όλα αυτά από “μη κερδοσκοπικές οργανώσεις” οι οποίες πωλούν τα ζώα στο εξωτερικό, με αφορολόγητα έσοδα, με την ανοχή του κράτους, και ενώ η σχετική νομοθεσία, επιβάλλει τη φροντίδα των αδέσποτων αλλά και την διερεύνηση παραπόνων ευημερίας, από τις σχετικές αρμόδιες υπηρεσίες.

Είναι αδιανόητη η στέρηση του σκύλου από τον νόμιμο του ιδιοκτήτη, με την ανοχή του κράτους και τη λαϊκή στήριξη -τόσο οικονομική όσο και ηθική- υπό το καθεστώς των φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίες εν τέλει θησαυρίζουν.

Σύμφωνα με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες ο αριθμός των σκύλων που πωλήθηκαν στο εξωτερικό από τον Ιανουάριο 2019, από φιλοζωικές οργανώσεις, ξεπερνά τους 1,200.

Το σχετικό βίντεο της κλοπής, θα δοθεί στην δημοσιότητα για προβολή.”

Famagusta.News