Στα χέρια της Αστυνομίας Σύρος που βρίσκεται στη λίστα υπόπτων για τρομοκρατία

police 85 Σύλληψη υπόπτου, Τρομοκρατία

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας Σύρος παράτυπος μετανάστης, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατία σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 33χρονος, μετά από πληροφορία που έλαβαν οι Αρχές ότι διαμένει στην Κύπρο, τον έθεσαν υπό το μικροσκόπιο τους και την περασμένη Τετάρτη συνελήφθη στη Λάρνακα, όπου όπως διαπιστώθηκε διέμενε το τελευταίο διάστημα.

Μετά τη σύλληψη του, ο 33χρονος πέρασε από συνέντευξη από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης καθώς επίσης και μέλους της Europol, με τις απαντήσεις που έδωσε στις Αρχές να κινούν υποψίες για ζητήματα τρομοκρατίας.

Μετά από έρευνα της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το όνομα του 33χρονου εντοπίστηκε στη βάση δεδομένων άλλων χωρών με τις οποίες συνεργάζεται η Κύπρος, οι οποίες τον θεωρούν επίσης ύποπτο για τρομοκρατία.

Τελικά ο ύποπτος συνελήφθη στη βάση δικαστικών διαταγμάτων, για θέματα εθνικής ασφάλειας, με τις Αρχές να μελετούν το ενδεχόμενο απέλασης του, μέσα από διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που πρόσωπα ύποπτα για τρομοκρατία εντοπίζονται στην Κύπρο, αφού η χώρα μας χρησιμοποιείται πολλές φορές ως προσωρινός σταθμός και δίοδος προς την Ευρώπη.

Πηγή: Reporter