Στα φόρτε της η τουριστική σεζόν…χωρίς προσωπικό

Τι αναφέρει η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

viber image 2022 07 07 11 37 39 327 11

Ενώ διανύουμε την περίοδο με την ψηλότερη ζήτηση για τον τουριστικό τομέα συνεχίζονται οι τουριστικές επιχειρήσεις να ταλανίζονται από τις ελλείψεις προσωπικού.

Η αεροπορική κίνηση προς την Κύπρο έχει αυξηθεί σημαντικά το πρώτο εξάμηνο του 2022 με την άφιξη τουριστών στη χώρα να ξεπερνά το 80% των αφίξεων του 2019, μιας εξαιρετικής χρονιάς για τον τουρισμό.

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι η Χρυσαίμιλη Ψιλογένη Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου αναφέρει ότι αυτό που βλέπουμε και αυτό που προσπαθούμε να μεταδώσουμε στην κοινωνία είναι ότι δεν είναι κυπριακό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο.

Είναι ένα γεγονός που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια αλλά έχει επιδεινωθεί κυρίως λόγω της πανδημίας και του πλήγματος που έχει προκαλέσει στον τομέα, σημείωσε.

Συμπληρώνοντας ανέφερε ότι είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και ειδικά στην Κύπρο υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κυρίως σε επίπεδο πολιτικής και όχι σε επίπεδο επιχειρήσεων.

Προς το παρόν γίνονται εκ μέρους μας κάποιες κινήσεις για να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν.

Η κ. Ψηλογένη ευχαρίστησε τον κόσμο που εργάζεται στον τομέα του τουρισμού ο οποίος καταβάλλει υπερπροσπάθειες ώστε το επίπεδο ποιότητας του προϊόντος να πληροί τις ψηλές προσδοκίες που υπάρχουν.

Αυτό που ζητάμε είναι να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το εν λόγο ζήτημα, είπε κλείνοντας.