Στάση εργασίας δασκάλων: Σε ταλαιπωρία τη Δευτέρα χιλιάδες γονείς

Οι οργανωμένοι γονείς καλούν την ΠΟΕΔ έστω και την υστάτη να ανακαλέσει την απόφαση της για μονόωρη στάση εργασίας

kypros sxoleia Σχολεία

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης εκφράζει τη λύπη και την έντονη δυσαρέσκεια της για την απόφαση της ΠΟΕΔ να προχωρήσει αύριο Δευτέρα σε στάση εργασίας των μελών της, μεταξύ των ωρών 07:30 π.μ. και 8.25 π.μ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει πως διαπιστώνει για ακόμη μια φορά την έλλειψη επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ του ΥΠΠΑΝ και της ΠΟΕΔ που οδηγεί, όπως σημειώνει, στην ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών και γονέων.

Αναγνωρίζουμε προσθέτουν, το δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη και εργαζόμενου για στάση εργασίας, όμως χρονικά πιστεύουμε ότι δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή να γίνει αυτό, καθώς δημιουργείται περαιτέρω αναστάτωση στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Καλούν επίσης την ΠΟΕΔ έστω και την υστάτη, όπως ανακαλέσει την απόφαση της για μονόωρη στάση εργασίας. Επίσης σημειώνει πως όπως έχουν ενημερωθεί από το Υπουργείο Υγείας, οι κινητές μονάδες που διενεργούν το μέτρο test to stay θα βρίσκονται στα σχολεία από τις 07:00.

Επισημαίνουν ακόμη, πως παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβάλανε ως Οργανωμένοι Γονείς δεν μπόρεσαν να διασφαλίσουν την τήρηση των πρωτοκόλλων αλλά και την ασφαλή φύλαξη των παιδιών στα σχολεία πριν τις 08:25.

Τέλος η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών τους, όπως αυτά διατυπώθηκαν σε προηγούμενη ανακοίνωση τους.