Στη Βαρσοβία για την ανθρώπινη διάσταση του ΟΑΣΕ ο Κυριάκος Χατζηγιάννη

imagew 27 Κυριάκος Χατζηγιάννης

Ο Bουλευτής, Κυριάκος Χατζηγιάννη, μεταβαίνει τη Δευτέρα, στη Βαρσοβία, για να πάρει μέρος στις εργασίες της Συνάντησης για την Εφαρμογή της Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η συμμόρφωση των κρατών μελών του ΟΑΣΕ επί των δεσμεύσεων που ανέλαβαν στον τομέα της ανθρώπινης διάστασης του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η συνάντηση, την οποία διοργανώνει το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) του Οργανισμού, με συμμετοχή και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, σκοπεί στην αξιολόγηση της εφαρμογής από τα συμμετέχοντα Κράτη του Οργανισμού των δεσμεύσεών τους στον τομέα της ανθρώπινης διάστασης του ΟΑΣΕ.

Προσθέτει ότι ο κ. Χατζηγιάννη θα πάρει μέρος στην εναρκτήρια συνεδρία της Συνάντησης και στις θεματικές ενότητες, που αφορούν στην ελευθερία της έκφρασης και στην ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

O κ. Χατζηγιάννη συμμετέχει στη συνάντηση υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά Θέματα της Κ.Σ. ΟΑΣΕ.

Στο περιθώριο της συνάντησης, θα φιλοξενήσει εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιάσει τις σημαντικότερες εισηγήσεις της ΚΣ ΟΑΣΕ στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και θα συμμετάσχουν ως ομιλητές εκπρόσωπος του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ, καθώς και εκπρόσωπος του Μη-Κυβερνητικού Οργανισμού Human Rights Watch.