Στην Ολομέλεια πάει η μισθολογική αναβάθμιση

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας

3404FF56 AA20 4458 A930 18D8F064F892

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας.

Σε ανακοίνωση του κλάδου αναφέρεται ειδικότερα πως «είναι με μεγάλη ικανοποίηση που σήμερα στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής βρήκαμε όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, την Πολιτεία και τον Εκπρόσωπο Αρχηγού Αστυνομίας να βρίσκονται στο πλευρό των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για την μισθοδολογική αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας.

Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ» κατάθεσε γραπτό Υπόμνημα προς όλους τους Βουλευτές και τα αιτήματάw για αλλαγή σημείων στους συγκεκριμένους κανονισμούς, έγιναν αποδεκτά από αυτούς κάνοντας  τις απαραίτητες αλλαγές».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το πρώτο σημείο αφορά και τις δύο προϋποθέσεις να συνυπάρχουν για αναβάθμιση κλιμάκων, στους Ειδικούς Αστυνομικούς αλλά και σε Αστυνομικούς, δηλαδή να έχεις τιμωρηθεί σε Πειθαρχική Διαδικασία αλλά και να είσαι ταυτόχρονα αξιολογημένος ως Κατώτερος του μετρίου.

Όσον αφορά το ζήτημα με προϋπηρεσία ως Ειδικός Αστυφύλακας και μετά πρόσληψη σου ως Αστυφύλακας, υπήρξε η δέσμευση για συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής το 2023.

Η αναβάθμιση κλιμάκων και το Συνταξιοδοτικό οδεύουν προς ψήφιση την ερχόμενη Παρασκευή στην ολομέλεια της Βουλής.

·        Μετά και την τακτοποίηση του θέματος υπερωριακών να πληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα,
·        Μετά την τακτοποίηση δεκάδων προβλημάτων με  τις συνθήκες εργασίας των Σωμάτων Ασφαλείας,

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι η Συντεχνία πλέον οδεύει προς το προς τους επόμενους στόχους ούτως ώστε ο Συνδικαλισμός στα Σώματα Ασφαλείας να επιλύσει τα πάμπολλα προβλήματα, για να μπορέσει ο κάθε εργαζόμενος σε αυτά να αισθάνεται ασφαλής αλλά και εναρμονισμένος με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.