Στήνουν επιχείρηση ανάσυρσης των βαλιτσών

Ανήμερα του Πάσχα, αναμένονται τα μακάβρια ευρήματα

b epixeirisi Αστυνομία, Έγκλημα, Έγκλημα Μιτσερό

Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης έχει ξημερώσει και, υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν μέρα χαράς για τον κάθε Κύπριο πολίτη. Τα βλέμματά μας, όμως, ανήμερα του Πάσχα, είναι στραμμένα στην “Κόκκινη Λίμνη” στο Μιτσερό και στην λίμνη “Μεμί” του Ξυλιάτου, όπου τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, αλλά και των μελών της ιδιωτικής εταιρείας, διεξάγουν έρευνες και ετοιμάζουν επιχείρηση ανάσυρσης δύο ταξιδιωτικών βαλιτσών, που πιστεύεται ότι περιέχουν τα άψυχα σώματα θυμάτων του 35χρονου “Ορέστη”.

Στο σημείο του, κατά την ομολογία του, υγρού τάφου τριών εκ των θυμάτων του, επέστρεψε το Μεγάλο Σάββατο ο συλληφθείς, ο οποίος προέβη σε υπόδειξη σκηνών στους ανακριτές και στα μέλη των ομάδων διερεύνησης. Κατόπιν των υποδείξεών του, τα μέλη της ΕΜΑΚ εισήλθαν στην “Κόκκινη Λίμνη” με βάρκα και τοποθέτησαν σημαδούρες στα σημεία όπου εντοπίστηκαν από την ρομποτική κάμερα “δύο αντικείμενα που προκαλούν εύλογες υποψίες ότι πρόκειται για τις ταξιδιωτικές βαλίτσες”, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.

Μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του, ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της ανάλυσης του νερού θα καθορίσουν τον τρόπο και τον εξοπλισμό, με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη. Την ίδια ώρα, αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε αντικείμενο που παραλήφθηκε από την λίμνη “Μεμί” του Ξυλιάτου, όπου αναζητείται το άψυχο σώμα της 6χρονης Sierra Graze. Ωστόσο, ο Διευθυντής εξέφρασε την απαισιοδοξία του σε σχέση με το αποτέλεσμα.

forensics of Αστυνομία, Έγκλημα, Έγκλημα Μιτσερό

Βάσιμοι φόβοι για περισσότερα θύματα

Η στάση που κράτησε μέχρι στιγμής ο 35χρονος αξιωματικός στις ανακρίσεις δείχνουν ότι μπορεί η μακάβρια λίστα των θυμάτων του να είναι μεγαλύτερη, έστω κι αν ίδιος επιμένει ότι αποκάλυψε τα πάντα.

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτει είναι το μεγάλο κενό που παρατηρείται από την πρώτη του χρονικά δολοφονία μέχρι την δεύτερη και κατά πόσο θα μπορούσε να πνίξει αυτή την αρρωστημένη του μανία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ανακριτές της υπόθεσης θέλουν να είναι σίγουροι ότι ο 35χρονος δεν έχει άλλα μυστικά κρυμμένα στο σατανικό όπως αποδείχτηκε μυαλό του.

kokkini limni simadoura Αστυνομία, Έγκλημα, Έγκλημα Μιτσερό

Αποκαλύψεις με δόσεις και αντιφάσεις

Οι ανακριτές ανησυχούν ότι ο ύποπτος 35χρονος τους δίνει στοιχεία και απαντήσεις με δόσεις, όσον αφορά την μακάβρια δράση του.

Θυμίζουμε ότι ο 35χρονος στις αρχικές του ανακρίσεις, είχε κάνει λόγο για πέντε δολοφονίες, ωστόσο, αμέσως μετά κατέβασε τον αριθμό στις δύο. Βάσει πληροφοριών που είχε εξασφαλίσει το 24News, ο 35χρονος σε κατάθεσή του είχε αναφέρει ότι σκότωσε συνολικά πέντε γυναίκες, αλλά αμέσως μετά, έσπευσε να διορθώσει τον αριθμό και να τον “κατεβάσει” στις δύο, λέγοντας ότι σάστισε αρχικά εξαιτίας της ανάκρισης και υπέπεσε στο λάθος.

Πηγή: Καθημερινή