«Στήνουν» στον τοίχο τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς – Μόνο με safepass στα σχολεία

Σε τεντωμένο σχοινί η παιδεία - Γράφει ο Μιχάλης Αντώνιου

inbound8951147986994783073 Covid-19, safepass, Ειδήσεις, Εκπαίδευση

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντώνιου

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται το εκπαιδευτικό σύστημα μετά την απόφαση που πάρθηκε από το Υπουργείο Υγείας, όπως οι μαθητές προσκομίζουν safepass κατά την είσοδο τους στα σχολεία.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε αρκετούς γονείς, οι οποίοι αρνούνται πεισματικά να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μετά από αυτή την απόφαση, κάνοντας λόγο για μια άκρως φασιστική απόφαση. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιδημιολογική ομάδα, έδωσε το “πράσινο”φως για την χρήση μάσκας ακόμη και σε παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία.

“Στήνουν” στον τοίχο τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Την ίδια ώρα που το σύστημα παιδείας, κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή, και οδεύει προς την κατάρρευση, ο Υπουργός παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε πως για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς θα ισχύει ότι και για τους υπόλοιπους εργαζομένους, δηλαδή, πρέπει να προσκομίζουν απαραίτητα safepass κατά την είσοδο τους στο σχολείο.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μέχρι στιγμής η απόφαση έχει ήδη παρθεί και δεν πρόκειται να ανακληθεί προς το παρών, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου συνεχίζει να βρίσκεται στο κόκκινο και τα νοσηλευτήρια να είναι ασφυκτικά γεμάτα.