Στο “ψυγείο” τα ζωάκια του Pafos Zoo

Δύσκολες μέρες για τα ζωάκια του Ζωολογικού Κήπου λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και του πολικού ψύχους

5BBD4913 7C0A 4506 A81E 240ABC0C4DD2 Ζώα, ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ, θερμοκρασία, ΚΡΥΟ

Δύσκολες μέρες για τα ζωάκια του Ζωολογικού Κήπου της Πέγειας λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, του πολικού ψύχους και των έντονων βροχοπτώσεων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ιούλιος Χριστοφόρου Κτηνίατρος στο Ζωολογικό κήπο της Πέγειας  σημείωσε πως τα  ζωάκια του Pafos Zoo όπως και εμείς οι άνθρωποι, νιώθουν την διαφορετικότητα αυτής της εποχής σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Φέτος λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στο Ζωολογικό κήπο της Πέγειας που φιλοξενεί εκατοντάδες διαφορετικά  είδη ζώων,  σε  ορισμένα είπε ο κ. Χριστοφόρου, δεν τους αρέσει, όμως υπάρχουν και αυτά που απολαμβάνουν το κρύο  πάρα πολύ.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στις τίγρεις της Σιβηρίας ή ζώα που κατάγονται από πιο κρύα κλίματα  που χαίρονται τις χαμηλές θερμοκρασίες και  νιώθουν “σαν το σπίτι τους”.

Υπάρχουν  ωστόσο πρόσθετα  και τα ζώα που έρχονται από την Αφρική ή από τα πιο ζεστά κλίματα τα  οποία κρυώνουν αυτή την εποχή.

Προσπαθούμε  είπε αυτήν την περίοδο, “πάρα πολύ σκληρά,  να έχουμε όλα τα ζώα μας όσο πιο ζεστά γίνεται”,  έτσι ώστε συνέχισε, “ να μην αρρωσταίνουν,  να μην ταλαιπωρούνται και να συνεχίζουν τις βιολογικές τους ανάγκες και την καθημερινότητα τους, φυσιολογικά ,  όπως θα έκαναν οποιαδήποτε άλλη μέρα.

Αυτό συνέχισε,  το πετυχαίνουμε με κλιματιστικά , με υποδαπέδιες θερμάνσεις , με θερμάνσεις μέσα στα νερά για να κολυμπάνε.

Για τα ερπετά συνέχισε,  που είναι τα πιο ευάλωτα στο κρύο αυτή την εποχή έχουμε ειδικές λάμπες που παράγουν και ακτίνες του ηλίου αλλά και θερμότητα .

Σε σχέση με την συμπεριφορά τους τα ζώα που φιλοξενούνται στο Pafos Zoo στην Πέγεια είναι πιο ήρεμα αυτή την περιοχή λόγω του τσουχτερού κρύου , με λίγες κινήσεις, τρώνε περισσότερη τροφή για να καίνε περισσότερη ενέργεια και για να κρατούν τα σώματα τους ζεστά.

Προσπαθούμε συνέχισε, να τους δίδουμε τροφές πλούσιες σε λίπη , και σε πρωτεΐνες για να κρατούνε τους οργανισμούς τους ζεστούς.

Ακόμη συμπλήρωσε, ” φροντίζουμε οι φωλιές ή τα σπιτάκια ή τα δωμάτια τους να είναι πάντα καθαρά και με υπόστρωμα καθαρό και χοντρό ώστε να ζεσταίνονται, όπως με φύλλα του ξύλου ή σανό, ή σε ορισμένες περιπτώσεις με ρούχα στο έδαφος, και κουβέρτες”, κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ