Στους 41.156 αυξήθηκαν οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς στη Τουρκία

Στους 41.156 αυξήθηκαν οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς στη Τουρκία

188DDB91 106F 41E0 A5A7 71F709544689

Η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD) στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, 41 χιλιάδες 156 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους φονικούς σεισμούς με επίκεντρο το Μάρας.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο πρόεδρος της AFAD, Γιουνούς Σεζέρ δήλωσε ότι συνεχίζονται οι εργασίες με πάνω από 250 χιλιάδες προσωπικό στην περιοχή και ότι επί του παρόντος, 15 χιλιάδες 250 μηχανήματα εργασίας συνεχίζουν το έργο τους με 78 αεροσκάφη και 116 ελικόπτερα.

Εν τω μεταξύ, στην Τουρκία συνεχίζονται οι συλλήψεις των ατόμων που ευθύνονται για τα κτίρια που κατέρρευσαν στους σεισμούς. Στη Μαλάτεια συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι. Παρόμοιες πληροφορίες έρχονται και από άλλα σημεία της Τουρκίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας, Μαχμούτ Οζέρ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μαλάτεια ότι η διακοπή της εκπαίδευσης στο Άντεπ και το Οσμάνιγιε παρατάθηκε μέχρι τις 13 Μαρτίου, ενώ στο Αντίγιαμαν, τη Μαλάτεια, το Μάρας και το Αντιόχεια μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι ελικόπτερα τύπου «CH-47 Chinook» απεστάλησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές για τη μεταφορά βοήθειας στην περιοχή του σεισμού.

Το Κατάρ απέστειλε άλλα 3 αεροσκάφη στην Τουρκία για την παροχή βοήθειας στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς με επίκεντρο το Μαράς. Και το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την αποστολή σκηνών στη Τουρκία με πλοίο που ξεκίνησε από την Ιταλία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Tobias Billström, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ανακοίνωσε την 16η Μαρτίου ως ημερομηνία διεξαγωγής της διάσκεψης δωρητών που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες του Βελγίου για τη συλλογή δωρεών από τη διεθνή κοινότητα για τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία και τη Συρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ